Η Τουρκία απέκτησε 8ο δορυφόρο στο διάστημα

763
Η Τουρκία απέκτησε 8ο δορυφόρο

Η Τουρκία έστειλε τον 8ο δορυφόρο της στο διάστημα. Ο δορυφόρος Türksat 5B εκτοξεύτηκε στο διάστημα από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο νέος δορυφόρος, που θα λειτουργεί για 36 χρόνια, θα αυξήσει την επικοινωνιακή ικανότητα κατά 15 φορές.

Ο δορυφόρος Turksat 5B εκτοξεύτηκε στο διάστημα από τη βάση του  Ακρωτηρίου Κανάβεραλ (Cape Canaveral) στη Φλόριντα των ΗΠΑ .

Ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Ομέρ Φατίχ Σαγιάν,  ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Türksat Δρ Κεμάλ Γιουκσέκ,  ο Γενικός Διευθυντής της Türksat  Χασάν Χουσεΐν Έρτοκ, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Türksat Δρ. Σουάιμπ Ιγκίν και οι αξιωματούχοι του που τον συνοδεύουν παρακολούθησαν την εκτόξευση του δορυφόρου στο κέντρο εκτόξευσης στη βάση του Ακρωτηρίου Κανάβεραλ.

Ο δορυφόρος επικοινωνίας Türksat 5B, ο οποίος θα είναι ο πιο ισχυρός από τον δορυφορικό στόλο Türksat με τη ωφέλιμη χωρητικότητα και τις τιμές ισχύος του, στάλθηκε στο διάστημα στις 06:58, ώρα Τουρκίας, με τον πύραυλο Falcon 9 να ανήκει στην εταιρεία Space X.

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε: «Εκτοξεύσαμε τον Türksat 5B, τον πιο ισχυρό και υψηλότερης χωρητικότητας δορυφόρο επικοινωνίας της χώρας μας, στο διάστημα. Εκ μέρους μου και του έθνους μου, συγχαίρω τον κ. Μασκ και τη SpaceX που δεν ενδίδουν στον εκβιασμό και την πίεση των αντιτουρκικών λόμπι».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας