Η Ρωσία με νέα τεχνολογία εξπρές πραγματοποιεί 61.000 τεστ την ημέρα

1588
επαναλοίμωξης

Η Ρωσία δημιούργησε ένα νέο τεστ-εξπρές για τον κορονοϊό, που δείχνει να έχει μεγάλη επιτυχία, καθώς της επιτρέπει να εξετάζει 61.000 ανθρώπους την ημέρα.

Η Ρωσία αύξησε τον αριθμό των τεστ για των κορονοϊό που πραγματοποιεί ημερησίως, φθάνοντας τις 61.000, δήλωσε η εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στην Ρωσική Ομοσπονδία Μελίτα Βουϊνόβιτς, σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό δίκτυο RT.

Κατά την άποψη της εκπροσώπου του ΠΟΥ, τα τεστ θα συμβάλουν πράγματι στο να εντοπισθούν όχι μόνο όσοι έχουν νοσήσει ή τα άτομα με τα οποία ήρθαν σε επαφή, αλλά και οι δυνητικοί φορείς του κορονοϊού, άτομα δηλαδή καθ’ όλα υγιή που ήρθαν σε επαφή με νοσήσαντες.

Τη Δευτέρα, η Μόσχα ανακοίνωσε πως δωρίζει 1 εκατομμύριο δολάρια στον ΠΟΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ μόλις το Σαββατοκύριακο εγκρίθηκε από τη Ρωσία το πρώτο τεστ ταχείας διάγνωσης του κορονοϊού.

Η Βουϊνόβιτς προσέθεσε ότι τεστ που γίνονται «κατά παραγγελία» θα βοηθήσουν ώστε να μάθουμε περισσότερα για τις «κρυφές διαδρομές» του κορονοϊού. Νωρίτερα η ρωσική αρχή προστασίας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor) είχε ανακοινώσει ότι στην Ρωσία έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα 795.000 τεστ νέου τύπου.

Από τις 6 Απριλίου οι κάτοικοι της Μόσχας και των περιχώρων της μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο μοριακής διάγνωσης της Rospotrebnadzor για να κάνουν το τεστ για τον κορονοϊό εφόσον το επιθυμούν, χωρίς να απαιτείται παραπεμπτικό γιατρού.

Νωρίτερα η επικεφαλής του Κέντρου μοριακής διάγνωσης Ελένα Τιβάνοβα, είχε ανακοινώσει ότι το κόστος του τεστ χωρίς να υπολογισθούν τα μεταφορικά σε περίπτωση που ζητηθεί να γίνει κατ’ οίκον, ανέρχεται στα 1.250 ρούβλια (περίπου 15 ευρώ).

.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας