Η Ρωσία ισοπεδώνει φιλότουρκους τζιχαντιστές στη Συρία-Μηνύματα στον Ερντογάν

902
Η Ρωσία ισοπεδώνει φιλότουρκους τζιχαντιστές

Ξεκίνησε η μοιρασιά στην Συρία ανάμεσα σε Ρώσους και Τούρκους και όλα τα ενδεχόμενα είναι ορθάνοικτα

Στο συγκλονιστικό βίντεο από την Συρία, βλέπουμε το ανηλεές σφυροκόπημα ρωσικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών Su-24 σε θέσεις φιλότουρκων Τζιχαντιστών δίπλα από τουρκικό φυλάκιο, ενδεικτικό των “άγριων” προθέσεων της Μόσχας να τελειώνει με αυτούς το συντομότερο δυνατό.

Επίσης μεγάλη σημασία έχει το γεγονός ότι τα χτυπήματα των ρωσικών αεροσκαφών έπεσαν όντως κοντά σε τουρκικές στρατιωτικές βάσεις, κάτι που παρεμπιπτόντως, δεν το κρύβουν ούτε οι Τούρκοι στρατιωτικοί.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ρωσικά μαχητικά και βομβαρδιστικά εξαπέλυσαν μαζικές εναέριες επιθέσεις σε θέσεις φιλότουρκων μαχητών στις επαρχίες Ιντλίμπ και Λατάκια της Συρίας.

Παράλληλα, αρκετές πηγές αναφέρουν ότι η Ρωσία και η Συρία ετοιμάζονται στο εγγύς μέλλον να ξεκινήσουν επίθεση στο νότιο τμήμα του Ιντλίμπ προκειμένου να ανακτήσουν τον έλεγχο της περιοχής.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ένας μεγάλος αριθμός επιθέσεων από τις ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούνται σε χαμηλά ύψη, γεγονός που θα απλοποιήσει την επίθεση του συριακού στρατού.

Όλα δείχνουν ότι ο Πούτιν είναι αποφασισμένος να σταματήσει τους φιλότουρκους αντάρτες που κάποτε πλησίασαν στην ανατροπή της κυβέρνησης Άσαντ, με τον οποίο σημειωτέον, συναντήθηκε χθες ακριβώς για αυτόν τον λόγο στην Μόσχα.

Η συνέχεια έχει στο μενού της την Τουρκία, και μια ρωσική επιχείρηση εναντίον της Άγκυρας αν και δεν είναι ορατή, είναι πιθανή με την πιθανή μορφή όμως τοπικών στρατιωτικών επεισοδίων.

Το ΝΑΤΟ και ειδικά οι ΗΠΑ είναι πολύ δύσκολο να υποστηρίξουν νέα εκστρατεία της Τουρκίας στη Συρία, λόγω της γενικότερης κατάστασης στην Μ.Ανατολή ενώ είναι σε αναμονή πιθανή πολεμική ρήξη Ισραήλ-Ιράν.

Η Τουρκία διαθέτει περίπου 7.000 στρατεύματα στη βόρεια Συρία, υποστηριζόμενα από drones και μαχητικά αεροσκάφη σε κοντινές βάσεις στο τουρκικό έδαφος.

Τα ρωσικά αεροσκάφη υποστηρίζουν τα στρατεύματα της συριακής κυβέρνησης που προσπαθούν να αποσπάσουν την Ιντλίμπ, που ελέγχεται από τους αντάρτες στη Συρία.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ρωσία έχει στείλει στην Ταρτούς επειγόντως πυραύλους “Calibr”, για να χρησιμοποιηθούν για τις ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις, και η κοινή στρατιωτική λογική μας υπαγορεύει ότι η Μόσχα ετοιμάζει νέα πυραυλικά πλήγματα κατά οργανωμένου εχθρού που σίγουρα δεν θα είναι μόνο οι Τζιχαντσιτές, αλλά πιθανόν και άλλη χώρα με επεκτατικές βλέψεις, παρά τις παραπλανητικές δηλώσεις Ρώσων ειδικών.

Είναι πολύ πιθανό ο πόλεμος στη Συρία, μισοξεχασμένος τους τελευταίους μήνες, να εκραγεί ξανά γεμίζοντας με ειδήσεις τις κύριες ιστοσελίδες των παγκόσμιων πρακτορείων ειδήσεων.

Οι ρωσικές δυνάμεις, δηλώνουν ρωσικές πηγές, ετοιμάζουν ένα ακόμη μαζικό πλήγμα από πυραύλους Κρουζ υψηλής ακρίβειας τύπου “Kalibr”, σε βάσεις των τουρκόφιλων μαχητών που έχουν ενεργοποιηθεί έντονα στο νότο της χώρας, ενώ οι Τούρκοι πιέζουν για να διευρύνουν την ζώνη κατοχής στην Βόρεια Συρία (ερχόμενοι σε ευθεία ρήξη με την Μόσχα).

Είναι εύκολο να οραματιστούμε με όλα αυτά πολλά σενάρια όπου οι τουρκικές και οι ρωσικές δυνάμεις εμπλέκονται σε άμεση μάχη.

Η Τουρκία και η Ρωσία έχουν μια ταραγμένη ιστορία, συμπεριλαμβανομένης μιας σειράς πολέμων από τον δέκατο έβδομο έως τον εικοστό αιώνα, και είναι πιθανό κάτω από, ορισμένες συνθήκες, η ιστορία αυτή να επαναληφθεί ξανά.

Πηγή: Πενταπόσταγμα – Γιώργος Μοτσάκος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας