Η Ρωσία δεν πτοείται από το κύμα των κυρώσεων των ΗΠΑ

1453
ρωσία

Η Μόσχα μπορεί να σταματήσει να χρησιμοποιεί εξωτερικά δάνεια, αντικαθιστώντας τα με εσωτερικές πηγές χρηματοδότησης, εάν οι διεθνείς κυρώσεις κατά της Ρωσίας γίνουν βαθύτερες, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Ρωσίας Anton Siluanov.

Είμαστε σε θέση να απορρίψουμε τα δάνεια από το εξωτερικό και να τα αντικαταστήσουμε με εγχώριες πηγές χρηματοδότησης για την εξάλειψη του ελλείμματος“, δήλωσε ο υπουργός στους δημοσιογράφους.

Ο Siluanov τόνισε ότι οι επιπτώσεις από τον σημερινό εμπορικό πόλεμο μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας θα επηρεάσουν την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Οι συνέπειες μπορεί να επηρεάσουν τη Ρωσία, αλλά η οικονομία της χώρας προστατεύεται από παράγοντες αυτού του είδους, σύμφωνα με τον υπουργό.

Είμαστε σε μικρότερο βαθμό εξαρτημένοι από εξωτερικούς παράγοντες, καθώς καταφέραμε να δημιουργήσουμε τα αναγκαία “μαξιλάρια ασφαλείας” , είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η Ρωσία “θα εργαστεί κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες“.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο οικονομικών της Ρωσίας αναμένει μεσοπρόθεσμα, την επιδείνωση των εξωτερικών συνθηκών για την οικονομία της χώρας.

Ωστόσο, αυτή δεν θα έχει σημαντική επίδραση στην οικονομία, σύμφωνα με τον επικεφαλής του υπουργείου Maxim Oreshkin.

Η αύξηση των συντελεστών στις αγορές των ΗΠΑ, όπως επίσης και οι χρηματοπιστωτικές και οικονομικές κρίσεις, “έχουν ήδη επηρεάσει κάποιες αναπτυσσόμενες οικονομίες, όπως η Αργεντινή και η Τουρκία, και αυτή την στιγμή επηρεάζουν και άλλες“, είπε ο Oreshkin.

Αυτές είναι οι συνθήκες, που οδήγησαν σε αυξημένη μεταβλητότητα την Ρωσική χρηματοπιστωτική αγορά μαζί με την αναμενόμενη πίεση από τις περαιτέρω κυρώσεις“.

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ εμπλέκονται στην χειρότερη διπλωματική κρίση από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

Κατά τα τελευταία χρόνια, η Ουάσιγκτον έχει επιβάλει αρκετές δέσμες κυρώσεων ενάντια στην Ρωσία με πρόσχημα μια σειρά από κατηγορίες.

Αυτές περιλαμβάνουν εμπλοκή στην σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία, την προσάρτηση της Κριμαίας, την υποτιθέμενη ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές, την υποτιθέμενη παραβίαση των κυρώσεων ενάντια στην Βόρεια Κορέα και τις εικαζόμενες παράνομες δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο.

Νωρίτερα, αυτόν τον μήνα, ρεπορτάζ των μέσων ανέδειξαν ότι οι Αμερικανοί νομοθέτες επεξεργάζονται νέα τιμωρητικά μέτρα στοχεύοντας το δημόσιο χρέος της χώρας.

*Πηγή: Russia Today

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας