Η πρώτη δημόσια πτήση για το ιπτάμενο αυτοκίνητο SD-03 της SkyDrive

1047
sd

Την πραγματοποίηση μιας επανδρωμένης δημόσιας πτήσης επίδειξης από το ιπτάμενο αυτοκίνητό της SD-03 στις 25 Αυγούστου ανακοίνωσε η SkyDrive.

Όπως τονίζει η εταιρεία, ήταν η πρώτη δημόσια επίδειξη ενός ιπτάμενου αυτοκινήτου στην Ιαπωνία, με την πτήση να λαμβάνει χώρα στο 10.000 τετραγωνικών μέτρων Toyota Test Field, που είναι ένας από τους μεγαλύτερους χώρους δοκιμών στην Ιαπωνία.

Το μονοθέσιο SD-03 απογειώθηκε νωρίς το βράδυ και πέταξε για περίπου τέσσερα λεπτά. Στα χειριστήρια βρισκόταν πιλότος, ωστόσο ένα σύστημα ελέγχου με υπολογιστή βοηθούσε στη διατήρηση της σταθερότητας και στην ασφάλεια της πτήσης, ενώ τεχνικό προσωπικό παρακολουθούσε τις συνθήκες πτήσης και τις επιδόσεις του σκάφους ανά πάσα στιγμή.

Το SD-03 έχει σχεδιαστεί να αποτελέσει το μικρότερο eVTOL (ηλεκτρικό αεροσκάφος κάθετης αποπροσγείωσης) στον κόσμο, ως ένα νέο μέσο μεταφοράς για το κοντινό μέλλον. Έχει δύο μέτρα ύψος, τέσσερα πλάτος και τέσσερα μήκος, και απαιτεί στο έδαφος χώρο όσο δύο παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Διαθέτει οκτώ κινητήρες σε τέσσερις θέσεις (δύο σε καθεμία) για ασφάλεια σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.

H SkyDrive θα συνεχίσει τις δοκιμαστικές πτήσεις, υπό διάφορες συνθήκες, για να βελτιώσει τις τεχνολογίες του περαιτέρω και να εξασφαλίσει την πλήρη συμμόρφωση με το σχετικό πλαίσιο κανονισμών. Με βάση τις δοκιμές, σκοπός είναι να δοθεί έγκριση για πτήσεις πέρα από τα όρια του Toyota Test Field πριν το τέλος του 2020.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας