ΗΠΑ: Στηρίζουν προκλητικά τους τουρκικούς βομβαρδισμούς στη Συρία ως “πράξη αυτοάμυνας”

805
κυρώσεις

Οι ΗΠΑ για άλλη μια φορά πήραν το μέρος της Άγκυρας εκδίδοντας μια ανακοίνωση-ντροπή στη νέα εισβολή που επιχειρεί στην Συρία και μετά την επίθεση που πραγματοποιεί κατά του συριακού Στρατού εκφράζοντας την πλήρη στήριξή τους στις «δικαιολογημένες πράξεις αυτοάμυνας».

Έτσι λοιπόν η εισβολή σε μια άλλη χώρα «μεταφράζεται» σε πράξη αυτοάμυνας.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι επιτέθηκε«το συριακό καθεστώς» που είχε σύμφωνα με την Άγκυρα ως συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους επτά Τούρκοι στρατιώτες και ένα στέλεχος του πολιτικού προσωπικού και να τραυματιστούν 13 ακόμα Τούρκοι.

“Στηρίζουμε το σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ την Τουρκία ενάντια σε αυτές τις ενέργειες, στέλνουμε συλλυπητήρια στην τουρκική κυβέρνηση για τους θανάτους των ανθρώπων τους και υποστηρίζουμε πλήρως τις δικαιολογημένες δράσεις αυτοάμυνας της Τουρκίας ως απάντηση”, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στο πρακτορείο Anadolu υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας.

“Είμαστε σε συνεχείς επαφές με την τουρκική κυβέρνηση για το θέμα αυτό”, πρόσθεσε.

Όσοι στην Αθήνα περιμένουν κάποια ιδιαίτερη βοήθεια από τις ΗΠΑ σε περίπτωση «θερμής» σύγκρουσης με την Τουρκία θα πρέπει να το ξανασκεφτούν.

Ως αντίποινα για την συριακή επίθεση η Τουρκία έπληξε πάνω από 50 στόχους και σκότωσε 76 Σύρους στρατιώτες δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Άμυνας της γείτονος Χουλουσί Ακάρ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας