Η παράδοση εκτός (click away) προσβάλλει τον εμπορικό κόσμο

προσβάλλει τον εμπορικό κόσμο

Εικόνες που προσβάλλουν, αδικούν και θίγουν την αξιοπρέπεια του εμπορικού κόσμου είδαμε την εβδομάδα που πέρασε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας, μετά την εφαρμογή της λεγόμενης «παράδοσης εκτός»(click away), κάτι το οποίο συμβαίνει και σε όλες τις πόλεις της χώρας μας.

Κύριε Υπουργέ Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, τα καταφέρατε τελικά με την απόφαση σας να εφαρμόσετε μια μέθοδο άγνωστη στην συντριπτική πλειοψηφία της αγοράς και των καταναλωτών, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει τις μεγάλες αλυσίδες του λιανικού εμπορίου και τις ταχυμεταφορές. Συγχρόνως να προκαλέσετε σύγχυση στην αγορά και στους καταναλωτές, ώστε αυτό που κυριαρχεί πλέον ανάμεσα στους συναδέλφους μας να είναι η αγανάκτηση γιατί τελικά πάλι οι μικρές επιχειρήσεις την πληρώνουν.

Προβάλετε και μέσω των κοινωνικών δικτύων την μέθοδο αυτή που ΕΠΙΝΟΗΣΑΤΕ, ως ένα επίτευγμα, ενώ καυχιέστε παράλληλα ότι έχει αποτελέσματα στον εμπορικό κόσμο! Εάν αυτό που συμβαίνει αυτές τις ημέρες στο λιανικό εμπόριο δεν είναι ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ τότε τι είναι;

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου μαζί με τους Εμπορικούς Συλλόγους του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και με τη στήριξη του Δ.Σ.  του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας προτείναμε, έστω και τις τελευταίες ημέρες πριν τις γιορτές, να λειτουργήσει η αγορά με αυστηρή διαδικασία προσέλευσης (ένας-ένας πελάτης να μπαίνει στα καταστήματα) τηρώντας τα μέτρα προστασίας. Γιατί μόνο έτσι μπορεί να λειτουργήσει η αγορά και γιατί το “click away” είναι για το Λιανικό Εμπόριο ΕΚΤΟΣ ΛΟΓΙΚΗΣ. Οι έμποροι γνωρίζουν καλύτερα από όλους πως μπορεί να λειτουργήσει η αγορά, πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη η γνώμη τους και να μην αγνοούνται.

Όσον αφορά την προστασία της δημόσιας υγείας ο εμπορικός κόσμος έχει δείξει έμπρακτα τον σεβασμό του με την απόλυτα υπεύθυνη στάση του και συμπεριφορά που έχει κρατήσει. Για την Πολιτεία όμως φαίνεται ότι ο κορωνοϊός μεταδίδεται μόνο στα καταστήματα της αγοράς και όχι στις υπεραγορές τροφίμων, τις τράπεζες αλλά και όποια άλλη δραστηριότητα μέχρι και σήμερα έχει επιτραπεί να λειτουργεί.

Γιατί παντού οι συναλλαγές επιτρέπεται να γίνονται και με μετρητά και μόνο στα καταστήματα του λιανικού εμπορίου απαγορεύεται ;

Φθάνει πια η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ότι έχουμε LOCKDOWN δήθεν για να μην εξαπλωθεί η πανδημία ενώ όλοι μπορούν να κυκλοφορούν με άνεση και μόνο τα καταστήματα μένουν κλειστά!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ, ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΙΟΠΟΡΙΣΜΟ ΜΑΣ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.

 

 

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      O ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

          ΚΩΣΤΙΚΟΓΛΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ                                          ΓΙΟΠΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας