Η Λαϊκή Ενότητα για την Παγκόσμια Ημέρα των Ρομά

938
Ρομά

Η 8η Απριλίου, η Παγκόσμια Ημέρα για τους Ρομά, βρίσκει τους Ρομά όλου του κόσμου και φυσικά στη χώρα μας, σε συνθήκες δύσκολες, απομονωμένους από το κοινωνικό σύνολο, λόγω χρόνιας απουσίας ουσιαστικών πολιτικών ενσωμάτωσης και ενίσχυσης του εκπαιδευτικού και βιοτικού επιπέδου τους. Οι Ρομά είναι ένας λαός 15.000.000 ψυχών, χωρίς κρατική υπόσταση, με βαρύ φόρο αίματος στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και θύματα ρατσιστικής αντιμετώπισης στα μέρη όπου ζουν.

Δυστυχώς, αντιμετωπίζονται σαν «άνθρωποι ενός κατώτερου θεού» και πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και σήμερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αρκέστηκε να βγάλει “selfies“ με μικρά παιδιά Ρομά όταν, επί της ουσίας, δεν έχει κάνει τίποτα για αυτά και τις οικογένειες τους.

Η Λαϊκή Ενότητα τιμά την Παγκόσμια Ημέρα των Ρομά και ζητά την άμεση προώθηση ολοκληρωμένων πολιτικών προάσπισης των δικαιωμάτων τους, ουσιαστικών παροχών υγείας και δημιουργίας αξιοπρεπών και ισότιμων με τους άλλους πολίτες συνθηκών διαβίωσής τους.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας