Η Κίνα ξεκινά την ανάπτυξη της τεχνολογίας 6G

1336
κίνα

Την ανάπτυξη της τεχνολογίας επόμενης γενιάς σε ό,τι αφορά τη σύνδεση στο διαδίκτυο ξεκίνησε και επίσημα η Κίνα, έχοντας αναθέσει το συγκεκριμένο πρότζεκτ σε εμπειρογνώμονες από πανεπιστήμια και ιδρύματα.

Τα σχέδιά της για την ανάπτυξη της τεχνολογίας 6G ξεκίνησε να υλοποιεί ήδη η Κίνα, λίγες μόλις ημέρες αφότου τρεις κρατικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών της χώρας άρχισαν να προσφέρουν υπηρεσίες 5G.

Το Γραφείο Τεχνολογίας της χώρας σχημάτισε ομάδα εμπειρογνωμόνων για να εργαστεί πάνω στο πρότζεκτ της επόμενης γενιάς σύνδεσης στο Ίντερνετ μέσω τηλεφώνου, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κίνας και όπως αναφέρει η Daily Mail.

Συνολικά 37 ειδικοί τηλεπικοινωνιών που προέρχονται από πανεπιστήμια, ιδρύματα και εταιρείες εντάχθηκαν στην ομάδα, η οποία έχει ως αποστολή να καθορίσει την ανάπτυξη του 6G και να αποδείξει ότι είναι επιστημονικά εφικτή η υλοποίησή του. Οι σχετικές ανακοινώσεις πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στο Πεκίνο.

Οι τρεις κρατικοί φορείς τηλεπικοινωνιών της Κίνας – China Mobile, China Unicom και China Telecom – ξεκίνησαν να προσφέρουν υπηρεσίες 5G μόλις την περασμένη Πέμπτη.

Η Κίνα πρόκειται να ενεργοποιήσει περισσότερους από 130.000 σταθμούς βάσης 5G έως το τέλος του τρέχοντος έτους για να υποστηρίξει το δίκτυο. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις 5G παγκοσμίως.

Κινέζοι μηχανικοί έχουν ήδη δημιουργήσει μια «έξυπνη πόλη 5G» κοντά στη Σαγκάη, όπου οι κάτοικοι θα μπορούν να κατεβάζουν τηλεοπτικές σειρές, ταινίες ή παιχνίδια με εντυπωσιακή ταχύτητα 1,7 GB ανά δευτερόλεπτο.

Η Κίνα τρέχει επίσης τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση ενός σιδηροδρομικού σταθμού υψηλής ταχύτητας εξοπλισμένου με 5G, σε συνεργασία με τη Huawei.

Το «σούπερ – γρήγορο» δίκτυο 5G θα τοποθετηθεί στον υπάρχοντα σιδηροδρομικό σταθμό Shanghai Hongqiao, ο οποίος είναι ένας από τους πιο πολυσύχναστους κόμβους της Ασίας, εξυπηρετώντας περίπου 60 εκατομμύρια επιβάτες τον χρόνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας