Η Ελλάδα στον σκληρό πυρήνα των επιθέσεων σε βάρος της Συριας απο το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ

2875
ελλάδας

Την ιδια  στιγμή που ο Πρωθυπουργός  Αλ. Τσίπρας, ο Υπ. Εξ. Νίκος Κοτζιας και ο Υπ. Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος  διατυμπανίζουν προς κάθε κατεύθυνση την ανάγκη «σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή μας και ιδιαίτερα στην Ανατολική λεκάνη της Μεσογείου» τρεις ελληνικά πολεμικά πλοία, επίλεκτες μονάδες των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων, αεροσκάφη  και ελικόπτερα συμμετέχουν σε στρατιωτικά γυμνάσια με δυνάμεις των ΗΠΑ , της Ιορδανίας, Αιγύπτου και Σαουδικής  Αραβίας  σε κοινές επιχειρήσεις κοντά στις ακτές της μέσης ανατολής και της φλεγόμενης Συρίας.

Ταυτόχρονα,  ενώ εξακολουθεί  η συνεχής στρατιωτική αναβάθμιση της Σούδας από τις ΗΠΑ, ο σχεδιασμός της βάσης ελικοπτέρων των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη, η πλωτή δεξαμενή σχιστολιθικου αμερικανικού φυσικού αερίου στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης,  η σχεδιαζόμενη μετατροπή της Κάρπαθου σε αμερικανικό-ισραηλινό « αεροπλανοφόρο », η ενδεχόμενη μεταφορά τακτικών πυρηνικών όπλων από την βάση του Ινστιρλικ στην Ανδραβίδα, η συνεχής αναβαθμιζομενη στρατιωτική  συμμαχία Ελλάδας- Ισραήλ που προσμετρά δεκάδες απόρρητες συμφωνίες που ουδέποτε κυρώθηκαν από το Ελληνικό κοινοβούλιο . Αυτός  είναι εν ολίγης, είναι ο σημερινός πλούσιος απολογισμός της εξωτερικής πολιτικής της σημερινής « αριστερής κυβέρνησης».

Τώρα που η κυβέρνηση της  Συρίας βρίσκεται τόσο κοντά στην απολυτή ήττα  των «αμερικανό – Ισραηλινών » τζιχαντιστων από την Συρία, στο τελευταίο προπύργιο τους στο Ιντλιμπ, οι πρόσφατες επιθέσεις στοχεύουν πάσι θυσία, στην εμπλοκή από αέρος, θάλασσα και έδαφος των ιμπεριαλιστικών  κέντρων. Διακινδυνεύοντας  ακόμα και την σύγκρουση με ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή. Κάτι που ενδεχόμενα θα μπορούσε  να παρομοιάσει  την σημερινή εύφλεκτη κατάσταση με την κρίση  των πυραύλων του 1962 στην Κούβα.

Η αμφιλεγόμενη θέση της σημερινής κυβέρνησης της  Τουρκίας που από την μια ζητά την άμεση «παύση του Άσαντ» -( συνέντευξη Ερντογάν  στο Wall Street journal στις 15/9/18) και η αγωνιώδης αναζήτησή του να παρεμποδίσει κάθε ενέργεια που θα απομακρύνει τους τζιχαντιστες  απο το έδαφος της Συρίας,  με τις τελευταίες του  συναντήσεις με τους ηγέτες του Ιράν και της  Ρωσίας βρίσκεται σε εξέλιξη .

Η παρουσία χιλιάδων Τσετσένων αλλά και Ουιγουρων τρομοκρατών στο Ιντλιμπ αποτελούν βασικά « κεφάλαια» για τις μελλοντικές σχεδιαζόμενες επιχείρησης του ΝΑΤΟ, τόσο  στην νότια Ρωσία αλλά και την δυτικά Κίνα.

Οι σχεδιασμοί στα Βαλκάνια για την μεγάλη Αλβανία και το μεγάλο Κουρδιστάν στη υπό Καυκάσια ζώνη  υπό Αμερικανό, Ισραηλινό, οικονομικό, ενεργειακό, στρατιωτικό και γεωπολιτικό έλεγχο είναι το απόλυτο σχέδιο της Αμερικανικής  εξωτερικής πολιτικής. Το γεγονός αυτό δεν αναιρεί την ουσιαστική  ανάγκη οι λαοί της περιοχής μας να κατακτήσουν όλα τα δικαιώματα τους . Σε καμιά περίπτωση η ανάγκη των λαών για ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη δεν μπορεί  να επιτευχθεί μέσω ιμπεριαλιστικών πολεμικών σχεδίων και διαχρονικού  ελέγχου επί των συγκεκριμένων  περιοχών και πλουτοπαραγωγικών πηγών.

Τα ελληνικά μνημονιακά υποτελή  πολιτικά κόμματα βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία προς εκείνους που τους παρέχουν  ασφαλή κυβερνητική « διαμονή στην περιορισμένη εξουσία  που ασκούν» .

Στην Ελλάδα υπάρχουν  δυο κόμματα εξουσίας που ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος  είναι ο καλύτερος και αποτελεσματικότερος  σύμμαχος των ΗΠΑ. Αυτό είναι η σκληρή και αδυσώπητη πραγματικότητα.

Η Ελλάδα σήμερα είναι γεωγραφικά, γεωπολιτικά και στρατιωτικά « χώρα προστιθέμενης αξίας» για το ΝΑΤΟ. Γεγονός που την καθιστά φλεγόμενη ζώνη σε περιφερειακές η και εκτεταμένες πολεμικές συγκρούσεις . Είναι πασιφανές ότι σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο όλα τα παραπάνω θα απουσιάσουν από οποιοδήποτε συζήτηση μιας και ο επιβλέπων σημερινός « τοπάρχης» των ΗΠΑ, ο σημερινός πρέσβης των ΗΠΑ , στην περιοχή μας κρατα τους βαρόνους των ΜΜΕ , εν γένη το εγχώριο πολιτικό σύστημα,  «σφυκταγκαλιασμενο» . Κατά τα άλλα ο κ. Κοτζιάς κυνηγά Ρώσους πράκτορες……επιφέροντας την χειρότερη περίοδο Ελληνό – Ρωσικών διπλωματικών  σχέσεων στην νεότερη ιστορία της χώρας  μας.

Όταν το κρέας βαφτίζεται ψάρι 

Η σημερινή πρόσδεση της Ελλάδας στα πιο επιθετικά  ιμπεριαλιστικά   σχέδια  των ΝΑΤΟΗΠΑ, Ισραήλ ονομάζονται « Σταθερότητα  και Ειρήνη», όταν η αξιωματική αντιπολίτευση και το σύνολο του μνημονιακού μπλοκ μαζί με την Ακροδεξιά « τηρούν σιγή ιχθύος» για όλα τα παραπάνω , τότε η ανάγκη άμεσης λαϊκής κινηματικής απάντησης μέσα από ένα ενωμένο, πατριωτικό, αντι-ιμπεριαλιστικό και φιλειρηνικό μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων είναι η επιβεβλημένη και χωρίς  καθυστέρηση υποχρέωση κάθε δημοκράτη, πατριώτη, διεθνιστή, αριστερού προοδευτικού πολίτη και φορέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας