Παρουσίαση της έκθεσης «Η δημοκρατία δεν πωλείται» 27/11-19:00

1049
έκθεσης

Οι εκδόσεις Τόπος παρουσιάζουν την έκθεση «Η δημοκρατία δεν πωλείται: Οι συνέπειες της λιτότητας και ο αγώνας για διατροφική κυριαρχία στην Ελλάδα» την Τρίτη 27 Νοεμβρίου στις 7μ.μ. στο βιβλιοκαφέ Έναστρον.

Η έκθεση εξετάζει τις επιπτώσεις της λιτότητας στην Ελλάδα στο δικαίωμα στην τροφή. Καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το ελληνικό κράτος και τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης παραβίασαν το δικαίωμα του ελληνικού λαού στην τροφή ως αποτέλεσμα των μέτρων λιτότητας που απαιτήθηκαν από τα τρία Μνημόνια Κατανόησης (2010, 2012 και 2015). Με άλλα λόγια, τα πακέτα λιτότητας που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα αντιέβαιναν στο διεθνές δίκαιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Είναι το αποτέλεσμα μιας συλλογικής ερευνητικής διαδικασίας που διεξήχθη μεταξύ Οκτωβρίου 2017 και Σεπτεμβρίου 2018. Η έρευνα στηρίζεται σε πρωτογενή έρευνα πεδίου και συνεντεύξεις με ανθρώπους σε όλη την Ελλάδα, μακροοικονομική στατιστική ανάλυση, και βιβλιογραφική επισκόπηση κρίσιμων κειμένων.

Συγγραφείς της έρευνας: Λεωνίδας Βατικιώτης, Πιέτζε Βέρβεστ, Τζένη Γιούγκη, Σίλβια Κέι, Χαράλαμπος Κωνσταντινίδης, Έμιλι Ματχάισεν, Στέφαν Μπακς, Χριστίνα Σακαλή, Ειρήνη Τζέκου.

Στην παρουσίαση θα μιλήσουν για τη συνεισφορά και τη σημασία της έκθεσης οι:
– Ευτύχης Μπιτσάκης, φιλόσοφος ομότιμος καθηγητής,
– Πέπη Ρηγοπούλου, συγγραφέας ομότιμη καθηγήτρια,
– Γιώργος Σταματόπουλος, δημοσιογράφος-συγγραφέας.
Συντονίζει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Διονύσης Ελευθεράτος.

 

Την Τρίτη 27 Νοεμβρίου στις 7μ.μ. 
στο βιβλιοκαφέ Έναστρον (Σόλωνος 101, Αθήνα)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας