Η Ελλάδα στην παγίδα ενός νέου Μακαρθισμού-Στο στόχαστρο Διώξεων οι «αντιεμβολιαστικές»απόψεις!

1059
Η Ελλάδα στην παγίδα ενός

Είναι άλλο πράγμα οι διώξεις στο διαδίκτυο σε βάρος ιστοσελίδων για τις όποιες απόψεις τους σχετικά με τα εμβόλια και τις παρενέργειές τους, άλλο πράγμα η προπαγάνδιση στάσεων απέναντι στον εμβολιασμό και άλλο οι απάτες που μπορεί να συμβαίνουν σε βάρος των πολιτών σε σχέση με τους εμβολιασμούς. Οι απάτες σε βάρος των πολιτών διώκονται και τιμωρούνται με βάση τον ποινικό νόμο, ενώ είναι αδιανόητο να διώκονται οι απόψεις κατά των εμβολίων και η προπαγάνδιση εκείνης ή της άλλης στάσης απέναντι στα εμβόλια όσο και αν αυτές οι απόψεις θεωρούνται αιρετικές και βλαπτικές για το κοινωνικό σύνολο. Στη δημοκρατία δεν διώκονται ποτέ οι απόψεις ούτε η διάδοσή τους, αλλιώς η δημοκρατία ναρκοθετείται και γίνεται κενό γράμμα.

Εισαγγελική έρευνα για αντιεμβολιαστές. Διαβιβάστηκαν στον Εισαγγελέα οι πρώτοι φάκελοι ιστοσελίδων και αναρτήσεων και δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος των υπευθύνων.

Διαβιβάστηκαν στον Εισαγγελέα οι πρώτοι φάκελοι ιστοσελίδων και αναρτήσεων που αμφισβητούν τον κορονοΐό και το εμβόλιο.

Ειδικότερα, το ενδεχόμενο διάπραξης σοβαρών αδικημάτων ερευνά η Εισαγγελία Πρωτοδικών με κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση που ξεκίνησε με υλικό τους φακέλους που διαβιβάστηκαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία ερευνά ιστοσελίδες και αναρτήσεις που αμφισβητούν την πανδημία του κορονοϊού και την αναγκαιότητα εμβολιασμού.

Η κατεπείγουσα έρευνα ξεκινά με εντολή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και ήδη ανατέθηκε στον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η εντολή που έχει λάβει ο εισαγγελικός λειτουργός είναι να ερευνήσει το ενδεχόμενο διάπραξης σειράς αξιόποινων πράξεων όπως η απάτη, η απόπειρα απάτης, η διέγερση σε ανυπακοή, πρόκληση σε τέλεση αδικημάτων κ.ά.

Αρκετοί είναι οι πολίτες που έχουν ενημερώσει την αστυνομία για τέτοιου είδους συμπεριφορές, υποδεικνύοντας συγκεκριμένα προφίλ και σελίδες που ήδη ελέγχονται, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μάλιστα, σε κάποιες από τις περιπτώσεις δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα ώστε να ελεγχθεί αν τίθενται ζητήματα διάπραξης οικονομικών και φορολογικών εγκλημάτων, καθώς φαίνεται ότι από πρόσωπα που έχουν τεθεί υπό διερεύνηση ζητούνται χρηματικές καταβολές για νομικές ή άλλες υπηρεσίες από όσους επιθυμούν να παρακάμψουν τους κανόνες για την πανδημία.

Σημειώνεται επίσης πως ο εισαγγελέας καλείται να διεκπεραιώσει ταχύτατα την έρευνα και για τον λόγο αυτό ζητήθηκε η συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, εφόσον προκύπτουν δεδομένα και ενδείξεις για την τέλεση αδικημάτων, να εφαρμόζεται η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος των υπευθύνων.

Η έρευνα της αρμόδιας διεύθυνσης της αστυνομίας ξεκίνησε μετά από εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας