Η Ελλάδα αποδιώχνει τα παιδιά της!

1147
παιδιά

Όλες, σχεδόν, οι σοβαρές έρευνες καταλήγουν σε ένα βασικό και πολύ επώδυνο συμπέρασμα: 5-7 νέοι στους 10 σχεδιάζουν ή είναι έτοιμοι να φύγουν στο εξωτερικό για να αναζητήσουν τρόπους επιβίωσης.
Μια χώρα που διώχνει τα παιδιά της γιατί οι κυβερνήσεις της με τις ληστρικές πολιτικές τους δεν μπορούν να τους προσφέρουν τα στοιχειώδη και μάλιστα αποδιώχνει τους νέους της με τα καλύτερα προσόντα και τις πιο καλές σπουδές, δεν έχει κανένα απολύτως μέλλον, όσο και αν παινεύεται για το παρελθόν της.
Και όμως σε αυτήν την χώρα ο φόβος μοιάζει να διακατέχει μεγάλο τμήμα των πολιτών της. Ο φόβος για την δημοκρατική ριζοσπαστική ανατροπή που, τάχα, μπορεί να φέρει τα πράγματα χειρότερα. «Φοβούνται οι ξυπόλυτοι μην τους πάρουν τα παπούτσια», που λέει μια λαϊκή φράση. Με τον φόβο, όμως, χώρες και κοινωνίες χάνονται. Μόνο η τόλμη και η αυτοπεποίθηση ανοίγουν στους δύσκολους καιρούς δρόμους και ορίζοντες.

Κ.Ζ

1 σχόλιο

  1. Ειμαι 56 χρονων ανεργος απο τα 50 μου.Εχω 2 παιδια φοιτητες και αυτο που τους λεω καθε μερα ειναι μολις τελειωσουν να ριξουν μια μουτζα πισω τους και να φυγουν.Αυτος ο τοπος εναι καταδικασμενος να εξαφανιστει-και πολυ κρατησε εδω που τα λεμε-ο νεοελληνας ειναι ενας αθλιος τυπος παρτακιας ,βολεψακιας και αμορφωτος .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας