ΗΠΑ: Ανάβουν πολεμικές φωτιές. Την ομάδα κρούσης του USS Harry S. Truman στέλνουν στην Αν. Μεσόγειο

1553
uss

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο άμεσης στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία

Την ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου USS Harry S. Truman αποστέλλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην ανατολική Μεσόγειο,  η οποία θα επιχειρεί στις περιοχές του 5ου και 6ου Στόλου, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό.
Πλάι στο USS Harry S. Truman, που μεταφέρει 6.500 ναύτες, θα πλέουν τα πολεμικά πλοία USS Arleigh Burke, USS Bulkeley, USS Forrest Sherman και USS Farragut, καθώς και το καταδρομικό USS Normandy.

Πρόκειται για προγραμματισμένη αποστολή η οποία ωστόσο, σημειώνεται στον απόηχο της φερόμενης επίθεσης με με νευροπαραλυτικό αέριο, πριν λίγα εικοσιτετράωρα το περασμένο Σάββατο.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο άμεσης στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία. Σε σύσκεψη που είχε στον Λευκό Οίκο με την ηγεσία του αμερικανικού στρατού, διεμήνυσε πως θα ληφθούν μείζονες αποφάσεις πολύ σύντομα.

Την ίδια ώρα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol) εξέδωσε προειδοποιήσεις προς τις εταιρείες αεροπορικών μεταφορών να επιδείξουν μεγάλη προσοχή στον εναέριο χώρο της ανατολικής Μεσογείου τις επόμενες 72 ώρες, λόγω της αυξημένης πιθανής έναρξης αεροπορικών πληγμάτων στη Συρία.
Σύμφωνα με τον Οργανισμό, πύραυλοι αέρος-εδάφους και πύραυλοι Κρουζ ίσως εκτοξευθούν την περίοδο αυτή ενώ υπάρχει ενδεχόμενο διακοπής των ραδιοεπικοινωνιών και των συστημάτων υποβοήθησης της πλοήγησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας