Δυναμική είσοδος του κινήματος σήμερα σε συμβολαιογραφείο ανέστειλε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας

1639

Επιτυχία ΛΑΕ και Κινήματος. Ανεστάλησαν 13 πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.

Παν. Λαφαζάνης: «Ο δρόμος των κίτρινων γιλέκων της Γαλλίας να γίνει και δικός μας δρόμος».

Η Λαϊκή Ενότητα, και η «Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών» συμμετείχαν και σήμερα Τετάρτη, 12/12/2018, σε συγκεντρώσεις σε συμβολαιογραφεία, που πραγματοποιούσαν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, συνεχίζοντας με αυτό τον τρόπο τον αγώνα τους για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Ιδιαίτερα στην Αθήνα ακτιβιστές της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών παρέκαμψαν τον αστυνομικό κλοιό και ανέβηκαν στο γραφείο της συμβολαιογράφου επί της Σταδίου 39, που μεταξύ άλλων είχε προγραμματίσει τον εκπλειστηριασμό τεσσάρων πρώτων λαϊκών κατοικιών, τριών το πρωί και μιας το μεσημέρι. Εκεί μετά από παρέμβασή τους στη συγκεκριμένη συμβολαιογράφο κατάφεραν να πετύχουν την αναστολή όλων των πλειστηριασμών πρώτων λαϊκών κατοικιών, που αυτή είχε προγραμματίσει για σήμερα.

Σε αυτή την κινητοποίηση συμμετείχε και μπλοκ της ΛΑ.Ε με επικεφαλής τον Γραμματέα του Π.Σ της Π. Λαφαζάνη.

Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις της ΛΑΕ και της «Ενωτικής πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών» και σε άλλες πόλεις είχαν για άλλη μία φορά συγκεκριμένα αποτελέσματα, αφού κάτω από την πολιτική πίεση που προκάλεσε η αναγγελία ή η πραγματοποίησή τους ανεστάλησαν 13 πλειστηριασμοί πρώτων λαϊκών κατοικιών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ΛΑΕ, αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί 982 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται και 29 πρώτες κατοικίες (ανεστάλησαν, όπως προαναφέρθηκε, οι 13), ενώ το 70% του συνόλου τους αφορά ακίνητα αντικειμενικής αξίας πολύ κάτω των 300.000 ευρώ, παρά τα συνεχιζόμενα ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι δεν εκπλειστηριάζονται πρώτες κατοικίες, ούτε ακίνητα με αντικειμενική αξία κάτω από αυτό το όριο.

Η ΛΑΕ και το Κίνημα κατά των πλειστηριασμών και με τις σημερινές κινητοποιήσεις τους και νίκες τους έστειλαν ηχηρό μήνυμα στο μνημονιακό πολιτικό, οικονομικό και τραπεζικό κατεστημένο ότι κλιμακώνουν τους αγώνες τους ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, καθώς επίσης και εναντίων των αποκοπών ηλεκτρικού ρεύματος και νερού και ότι δεν τους τρομοκρατούν οι αστυνομικές και δικαστικές διώξεις κατά του Π. Λαφαζάνη και άλλων αγωνιστών της ΛΑΕ και του Κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

Επίσης με τους αγώνες τους στέλνουν αγωνιστικό μήνυμα αλληλεγγύης στο μαζικό ενωτικό δυναμικό και νικηφόρο κίνημα των κίτρινων γιλέκων στη Γαλλία και μήνυμα αντίστοιχου ξεσηκωμού του λαού και της νεολαίας της χώρας μας ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας, που τους συνθλίβουν, και για να ξαναγεννηθεί η ελπίδα για καλλίτερες μέρες.

 

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ Π.Σ ΤΗΣ ΛΑ.Ε

«ΕΜΠΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΑΝ ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΙΛΕΚΑ»

Στη διάρκεια της σημερινής κινητοποίησης, ο Παν. Λαφαζάνης έκανε την εξής δήλωση:

«Σήμερα το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, παρά τα αστυνομικά μέτρα, τα ΜΑΤ, τις κάμερες, τους αστυνομικούς με πολιτικά και τις παρακολουθήσεις, κατάφερε να αιφνιδιάσει και αγωνιστές του να μπουν στο συμβολαιογραφείο της ΣΤΑΔΙΟΥ 39.

Η παρουσία του κινήματος μέσα στο συμβολαιογραφείο απέτρεψε και ανέστειλε τον πλειστηριασμό μιας πρώτης κατοικίας 92 τ.μ.

Αυτό είναι άλλη μια επιτυχία του κινήματος. Όπως χάρις και στην αγωνιστική μας παρουσία ανεστάλησαν σήμερα και άλλοι 12 πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.

Χαιρετίζω το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» της Γαλλίας και χαιρετίζω την Πανεργατική κινητοποίηση της Παρασκευής και τη νέα μεγάλη κινητοποίηση των κίτρινων γιλέκων στην Γαλλία το ερχόμενο Σάββατο.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί κίτρινα γιλέκα έχουν αρχίσει και εμφανίζονται και στην Ελλάδα.

Χαιρετίζω την πρωτοβουλία πολιτών της χώρας μας από το διαδίκτυο για συγκέντρωση αλληλεγγύης στα κίτρινα γιλέκα της Γαλλίας το Σάββατο το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών στηρίζει την ανάγκη για ένα μεγάλο αναγεννητικό κίνημα κίτρινων γιλέκων και στην πατρίδα μας.

Θα έλεγα ότι το σύνθημα που θα πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι και όλες μας με την καρδιά και το μυαλό μας είναι να σηκωθούμε από τους καναπέδες μας και να πούμε:

Εμπρός στο δρόμο που χάραξαν τα κίτρινα γιλέκα της Γαλλίας!»

 

Ακολουθούν video και φωτογραφίες από τη σημερινή δράση και κινητοποίηση της ΛΑ.Ε και του Κινήματος κατά των πλειστηριασμών, μέσα και έξω από το συμβολαιογραφείο επί της οδού Σταδίου 39:

 

 

 

     

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας