Εκβιασμός εργαζομένων στα νοσοκομεία Βέροιας–Νάουσας: Απολύεστε αν απαιτήσετε πληρωμή!

1215
εκβιασμός

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο διοικητής ζητά από τους επικουρικούς υπαλλήλους να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση, κατά την οποία δεν θα εγείρουν καμία απαίτηση καταβολής του μισθού τους, μέχρι να χρηματοδοτηθεί το νοσοκομείο – Αν δεν το κάνουν, θα απολυθούν άμεσα  – Δείτε την υπεύθυνη δήλωση που μοιράστηκε στους εργαζόμενους.

Για «πρωτοφανή εκβιασμό» των εργαζομένων εγκαλεί τον διοικητή των νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Ομοσπονδία, ο διοικητής «κάλεσε τους 15 επικουρικούς υπαλλήλους και τους μοίρασε υπεύθυνη δήλωση στην οποία αναγράφεται ότι το Νοσοκομείο δεν έχει πιστώσεις για να καταβάλει τον μισθό τους και ότι έως ότου χρηματοδοτηθεί το Νοσοκομείο από το Υπουργείο δεν θα εγείρουν καμία απαίτηση για την καταβολή του μισθού κατά του Διοικητή του Νοσοκομείου. Επίσης τους εκβίασε ότι εάν δεν την υπογράψουν θα απολυθούν άμεσα».

Η Ομοσπονδία επισημαίνει την ολιγωρία του διοικητή σε ό,τι αφορά την εξασφάλιση των χρημάτων για τους επικουρικούς εργαζόμενους αλλά και την πρωτοφανή τακτική που ακολουθεί σε βάρος των εργαζομένων.

«Η έκδοση του πίνακα διοριστέων του επικουρικού προσωπικού του Νόμου 4551/2018 Άρθρο 16 οι οποίοι εργάζονται στο Νοσοκομείο επί πέντε χρόνια, μπορεί να χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα και με την υπογραφή της συγκεκριμένης παράνομης δήλωσης ουσιαστικά αποδέχονται οι συνάδελφοι να δουλεύουν για πολλούς μήνες χωρίς να πληρώνονται» καταγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ και καλεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να παρέμβει στον «πρωτοφανή εκβιασμό του Διοικητή του Νοσοκομείου Βέροιας και να λυθεί το ζήτημα της απρόσκοπτης καταβολής της μισθοδοσίας των συναδέλφων».

Δείτε την υπεύθυνη δήλωση που μοιράστηκε στους εργαζόμενους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας