Εισαγγελική έρευνα για την αστυνομική βία στη Νέα Σμύρνη-Θύελλα αντιδράσεων

458
Εισαγγελική έρευνα για την αστυνομική βία

Τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από πολίτες και τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Tην παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσαν τα γεγονότα της Κυριακής 7/3  στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, με σκοπό να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης αξιόποινων πράξεων από αστυνομικούς.
Τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από πολίτες και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με την πολιτική αντιπαράθεση να βρίσκεται στα ύψη.
Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έχει διατάξει έρευνα, ενώ στο στόχαστρο βρίσκεται για άλλη μία φορά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, με την αντιπολίτευση να καταγγέλλει την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για πολιτική καταστολής.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε ότι η αστυνομική βία δεν δικαιολογείται, ενώ χαρακτήρισε «γελοιότητες» τις καταγγελίες ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ΜέΡΑ 25 ότι κινδυνεύει η Δημοκρατία.
Από την πλευρά της η ελληνική αστυνομία διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ), εμμένει ωστόσο στην αρχική της θέση περί επίθεσης 30 ατόμων στους αστυνομικούς.
nea_smyrni_258.jpg
Χρυσοχοΐδης (υπ. Προστασίας του Πολίτη): Δεν δικαιολογείται η αστυνομική βία – Είμαστε απόλυτοι

Τη θέση ότι «η αστυνομική βία δεν δικαιολογείται, είμαστε απόλυτοι σε αυτό» διατύπωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφερόμενος σε όσα συνέβησαν χθες Κυριακή 7/3 στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης Σταύρο Καλαφάτη, ο κ. Χρυσοχοΐδης υποστήριξε ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα η έρευνα, ώστε να αναδειχθούν και να αποδοθούν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες.
Παράλληλα ο υπουργός χαρακτήρισε «γελοιότητες» τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και του ΜέΡΑ 25 ότι «κινδυνεύει» η Δημοκρατία από τέτοιες συμπεριφορές, λέγοντας ότι η Δημοκρατία κινδύνευσε επί των δικών τους ημερών.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι στο δεύτερο 15μερο του Απριλίου θα τοποθετηθούν οι πρώτες ομάδες φύλαξης στα ΑΕΙ από ήδη υπηρετούντες στην αστυνομία μέχρι να γίνουν οι προσλήψεις το Φθινόπωρο, ενώ για την κατάληψη στην Πρυτανεία του ΑΠΘ δήλωσε πως «όσοι εμποδίζουν τη λειτουργία των Πανεπιστημίων δεν ασκούν νόμιμο δικαίωμα».

Πελώνη: Τα γεγονότα διερευνώνται – Ο Τσίπρας επδιώκει όξυνση

Τη θέση ότι τα όσα εκτυλίχθηκαν χθες Κυριακή 7/3 στην πλατεία της Νέας Σμύρνης διερευνώνται διατύπωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, η οποία υποστήριξε ότι οι εικόνες αυτές τους ενόχλησαν όλους.
Η κα.Πελώνη επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα ότι επιδιώκει όξυνση και πλατείες αγανακτισμένων, αναφέροντας πως τα τρικάκια νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να τυπώθηκαν σε 10 λεπτά.
«Υπάρχει τοποθέτηση του υπ. Προστασίας του Πολίτη.
Οι καταγγελίες διερευνώνται και θα αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν» ανέφερε η κα.Πελώνη, επισημαίνοντας ότι «το βίντεο που δείχνει τον ξυλοδαρμό ενός εκ των συλληφθέντων δεν το έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση».
«Η κυβέρνηση δεν δρα ως κουκουλοφόρος.
Υπάρχουν πρόσωπα γνωστά, υπάρχει περιστατικό που διερευνάται και πρόσωπα που φαίνονται στην κάμερα, είναι πρόσωπα που φαίνονται στην κάμερα» υποστήριξε η κα.Πελώνη, η οποία ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να καλέσει στην τήρηση των μέτρων και να αποφασίσει σε ποια πλευρά της ρητορικής είναι.

Εισαγγελική έρευνα για την αστυνομική βία

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή βίντεο και καταγγελίες που δημοσιοποιήθηκαν σχετικά με άσκηση βίας από αστυνομικούς σε βάρος πολιτών, χθες μετά το μεσημέρι, στην πλατεία της Νέας Σμύρνης με αφορμή ελέγχους για την τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό.
Η έρευνα που αφορά τη διακρίβωση ενδεχόμενων αξιόποινων πράξεων από αστυνομικούς θα διενεργηθεί υπό την εποπτεία του εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκου Ορνεράκη.

ΕΛΑΣ: ΕΔΕ για τον ξυλοδαρμό πολίτη, οι αστυνομικοί δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση

Η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε, πως θα διεξαχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το βίντεο, που κάνει τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει αστυνομικούς να χτυπούν πολίτη στη Νέα Σμύρνη.
«Την 14.50 ώρα σήμερα (7-3-2021) Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετέβη στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.
Σημειώνεται ότι για την ανωτέρω Πλατεία υπάρχει πλήθος καταγγελιών για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα (30) περίπου ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.
Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν (11) άτομα από την ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς.
Σχετική δικογραφία σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.
Σχετικά με βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα».
neasmyrnh695.png

nea_smyrni_dimarxeio.JPG

Νέα Σμύρνη: Επίθεση 30 ατόμων κατά αστυνομικών της ΔΙΑΣ που έκαναν ελέγχους για μάσκες - Έγιναν προσαγωγές

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας