Σκόπια: Πολίτες έκαψαν σημαία Βουλγαρίας, ακολούθησε έντονη διαμαρτυρία της τελευταίας

306
Σκοπιανοί έκαψαν σημαία της στο καρναβάλι

Η Σόφια εξέφρασε τη σφοδρή ενόχλησή της για το κάψιμο της σημαίας της χώρας κατά τη διάρκεια καρναβαλικών εκδηλώσεων σε κωμόπολη δυτικά των Σκοπίων.

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις απαγορευθήκαν λόγω της πανδημίας, αλλά αρκετά άτομα παραβίασαν τα μέτρα. Κάποια από αυτά, στην κωμόπολη Βέβτσανι, έκαψαν τη βουλγαρική σημαία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το βέτο που έθεσε η Βουλγαρία στην ένταξη της χώρας τους στην ΕΕ. Για το περιστατικό προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας ο πρέσβης της Βουλγαρίας στα Σκόπια.

«Με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν αναφορά σε κάψιμο βουλγαρικής σημαίας στο χωριό Βέβτσανι της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, έδωσα εντολή στον πρέσβη της Βουλγαρίας στα Σκόπια Άνκγελ Ανγκέλοφ να εκφράσει στην κυβέρνηση της χώρας αυτής την έντονη διαμαρτυρία μας για τον βανδαλισμό. Ο πρέσβης Ανγκέλοφ προέβη ήδη σε αυστηρό προφορικό διάβημα προς το υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» γνωστοποίησε η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Κατερίνα Ζαχαρίεβα σε ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Στην κωμόπολη Βέβτσανι πραγματοποιούνται καρναβαλικές εκδηλώσεις στις 13 και 14 Ιανουαρίου κάθε χρόνο, οι οποίες συγκεντρώνουν πλήθος επισκεπτών. Φέτος, ο δήμος Βέβτσανι, υπό την αιγίδα του οποίου πραγματοποιείται το καρναβάλι, ματαίωσε τις εκδηλώσεις εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού. Ωστόσο, ορισμένοι καρναβαλιστές προσπάθησαν να παρουσιάσουν κάποιες καρναβαλικές παραστάσεις, συγκρουόμενοι μάλιστα και με την αστυνομία, η οποία επιχείρησε να τους διαλύσει επειδή παραβίασαν την απαγόρευση που ισχύει για συναθροίσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας