Γιατί επιτρέπει ο Πρόεδρος της Κύπρου να τον προσβάλει ο κατοχικός ηγέτης;

2884
Ðáñïõóéáóç âéâëéïõ Ìé÷áëç ÉÃÍÁÔÉÏÕ - Ìáñéïõ ÅÕÑÉÂÉÁÄÇ " CIA ï áðïññçôïò öáêåëïò ôïõ ÁÍÄÑÅÁ"

Οι δηλώσεις του κατοχικού ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί δεν μας εξέπληξαν. Πιστεύω ότι ούτε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ούτε και οι συνεργάτες του έπεσαν από τα … σύννεφα. Ιδιαίτερα ο κ. Νίκος Αναστασιάδης γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τι συμφώνησε σε εκείνο το μοιραίο δείπνο, που ο κ. Άιντα και οι συνεργάτες του σε συνεργασία βεβαίως με τους Τούρκους επέλεξαν να πραγματοποιηθεί αργά το βράδυ, όταν οι αντιστάσεις όλων των ανθρώπων είναι μειωμένες.
Η «Συμφωνία του Δείπνου», όπως θα την γράψει η ιστορία, έκλεισε προς όφελος της Τουρκίας καθώς ο Κύπριος Πρόεδρος δέχθηκε όλες τις τουρκικές αξιώσεις, ανάμεσα στις οποίες και την Πενταμερή Διάσκεψη, η οποία ήταν ανάθεμα για όλους τους ηγέτες της Κύπρου, που προηγήθηκαν του κ. Αναστασιάδη.
Δεν την αποδέχθηκε ούτε ο κ. Γιώργος Βασιλείου, που είχε την τάση να βλέπει τα πάντα ως «πολίτης του κόσμου» και την απέρριψε άπειρες φορές η «αλεπού» της κυπριακής πολιτικής σκηνής, ο Γλαύκος Κληρίδης. Όλοι είχαν τους λόγους τους.
Λίγο-πολύ γνωρίζαμε τις υποχωρήσεις του Κύπριου Προέδρου σε εκείνο το μοιραίο δείπνο, αλλά είναι άλλο να σου τις παρουσιάζει ο κατοχικός ηγέτης, που συμμετείχε στην περίφημη σύναξη του ατλανιστή Άιντα και αισθάνεται ότι έφυγε …θριαμβευτής.
Τι μας είπε, λοιπόν, ο κ. Ακιντζί, και γιατί επέλεξε να εξευτελίσει στα μάτια των Ελληνοκυπρίων τον ηγέτη τους; Ας δούμε τι μετέδωσε το κρατικό Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων -και επιλέγω επίτηδες αυτή την πηγή, για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για τα λεγόμενα του κατοχικού ηγέτη:

  • Στις διαπραγματεύσεις της Γενεύης θα βρίσκονται αρχικά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι δυο πλευρές και μετά τις 12 Ιανουαρίου θα παρακαθίσουν και οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις, ενώ αυτός που θα υπογράψει για την νέα κατάσταση στην Κύπρο δεν είναι η Κυπριακή Δημοκρατία αλλά η συσταθείσα ομόσπονδη Κύπρος.
  • Πρόσθεσε ότι ουδείς άλλος, πέραν των τριών εγγυητριών δυνάμεων, δηλαδή της κατοχικής δύναμης Τουρκίας, της Ελλάδας και της Βρετανίας, που παίζει πάντα βρώμικο ρόλο, δεν θα βρίσκεται γύρω από το τραπέζι? Ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Κανένας?

Ερώτηση: Μήπως ψεύδεται ο Μουσταφά Ακιντζί;
Τι να σας πω αγαπητοί αναγνώστες…

  • Εάν έλεγε ψέματα δεν θα έσπευδε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να τον επαναφέρει στην τάξη;
  • Εάν ήταν μία «επιχείρηση προβοκάτσιας» εναντίον του κ. Αναστασιάδη, δεν θα τον έστελνε στον διάολο ο γνωστός για τον εκρηκτικό του χαρακτήρα Πρόεδρος της Κύπρου.

Και στις δύο αυτές απορίες, η απάντηση είναι θετική. Πιστεύω ότι ο κ. Αναστασιάδης που γνωρίζουμε, θα απαντούσε με πολύ ισχυρό τρόπο και θα έλεγα ακόμα, ότι θα έθετε και θέμα για τη διάσκεψη αυτή καθ΄ αυτή. Δεν το έπραξε και την εξήγηση πρέπει να την δώσει το ίδιος. Εδώ έφυγε άρον-άρον από την Κωνσταντινούπολη για λιγότερο σοβαρό θέμα. Άστραψε και βρόντηξε εκείνο το βράδυ διότι είχε καταλάβει ότι στην συμπαιγνία εναντίον του συμμετείχε και ο επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών. Οι πάντες, τότε, ακόμα και οι οπαδοί της “όποιας λύσης” τον δικαιολόγησαν και ορθά έπραξαν. Γιατί τώρα σιωπά;
Απασχολεί όλους και κάτι άλλο: Έχουμε αυτή την αίσθηση ότι ο κατοχικός ηγέτης καθοδηγεί τα πάντα. Ότι έχει πει από το Σεπτέμβριο -αλλά και πριν- βγήκε σωστό. Και είναι αυτή μία τρανταχτή απόδειξη -και μακάρι να αποδειχθεί λάθος αυτό που λέω- ότι έχει επιβληθεί στον κ. Αναστασιάδη, ο οποίος μου μοιάζει ως ένας άβουλος παίκτης σ’ αυτές τις διαπραγματεύσεις. Μου φαίνεται να κάθεται στο τραπέζι ως θεατής και όταν φτάσει η στιγμή των αποφάσεων λέει ναι σε όλα…
Ο «εταίρος» του για την ειρήνη, όπως μας τον παρουσίασε από την αρχή, δείχνει και δημόσια ένα «πολεμικό χαρακτήρα», τον οποίο μερικοί από εμάς  γνωρίζαμε και προειδοποιήσαμε γι’ αυτό. Ο Πρόεδρος της Κύπρου απέρριπτε μέχρι πρόσφατα κάθε αντίθετη άποψη από τη δική του για τον κ. Ακιντζί. Τελευταία, μου λένε, ότι είναι προβληματισμένος με την στάση του κατοχικού ηγέτη. Το ερώτημα είναι τι κάνει; Και γιατί δέχεται αυτή την προσβολή. Και τι απαντά στους πολίτες -κυρίως στους οπαδούς του- που έκπληκτοι βλέπουν τον κ. Ακιντζί να προσβάλει τον ηγέτη τους.
Δεν έχει κανένα δικαίωμα να αφήνει αναπάντητες τις προκλήσεις του εκπροσώπου των κατακτητών. Δεν δικαιούται να του επιτρέπει να τον ρεζιλεύει και να τον υποτιμά.
Πρέπει να απαντήσει με καθαρά λόγια πρώτα για τη «Συμφωνία του Δείπνου». Τι συμφώνησε με τον Ακιντζί, τι δέχθηκε, τι υποθήκες έβαλε -αν έβαλε…
Πρέπει να πει όλη την αλήθεια για την περίφημη Πενταμερή, όπως αποκάλυψε ο κατοχικός ηγέτης. Δέχθηκε να παρακαθίσει ως ηγέτης των Ελληνοκυπρίων; Δέχθηκε να μην λάβει μέρος η Ε.Ε. και τα πέντε μόνιμα μέλη του Σ.Α.; Είναι δυνατόν κύριε Πρόεδρε; Διότι εάν λέει αλήθεια ο επικεφαλής του κατοχικού καθεστώτος, τότε δεν πρόκειται περί λάθους…
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Ο ισλαμο-εθνικιστής Ταγίπ Ερντογάν έχει κλείσει στις φυλακές όλους τους αντιπάλους του. Κυνηγά όποιον έκανε ακόμα και χειραψία με τον ιμάμη Γκιουλέν. «Εφαγε» ακόμα και τον Αχμέτ Νταβούτογλου, εκλεγμένο πρωθυπουργό παρακαλώ, επειδή υποψιαζόταν ότι ήταν «γκιουλενιστής». Δεν κάνει εντύπωση στον κ. Αναστασιάδη και στους οπαδούς της «όποιας λύσης». Ότι ο κ. Ερντογάν δεν άγγιξε τον κ. Ακιντζί, ο οποίος είχε επαφές με τον Γκιουλέν; Δεν υποψιάζεται κανείς τίποτα εκεί στο Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας; Έλεος πιά…
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙ: Ο κ. Ανδρέας Μαυρογιάννης τι κάνει; Γιατί δεν μιλά ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής; Συμφωνεί με όλα όσα λέει ο κατοχικός ηγέτης;
*Πηγή: mignatiou.com

1 σχόλιο

  1. Είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι μπορεί να επιβιώσει κράτος συνομοσπονδία με τόσο διαφορετικούς λαούς; Απορώ πως οι κύπριοι ελπίζουν ακόμα στην ένωση. Αυτή δεν θα είναι ένωση, θα είναι διάλυση του ήδη υπάρχοντος κυπριακού κράτους.Θα βάλουν την Τουρκία να έχει βέτο; Ούτε ένα εξάμηνο δεν επιβιώνει τέτοιο κράτος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας