Γερμανία: Προσφέρει ανταλλάγματα στις ΗΠΑ για άρση κυρώσεων στον Nord Stream-2

508
nord

Το Βερολίνο προσφέρθηκε να δαπανήσει 1 εκ. ευρώ για να κατασκευάσει δύο τερματικούς σταθμούς αποθήκευσης αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) σε μια προσπάθεια να πείσει τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην επιβάλουν κυρώσεις σε σχέση με τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream-2 ο οποίος θα μεταφέρει απευθείας φυσικό αέριο από την Ρωσία στην Γερμανία, αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, έκανε την πρόταση αυτή με επιστολή που απέστειλε στις 7 Αυγούστου στον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, πριν η Ουάσιγκτον επιβάλει κυρώσεις στις εταιρείες που εμπλέκονται στην κατασκευή του αγωγού Nord Stream-2, παγώνοντας την κατασκευή του.

Στην επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Στίβεν Μνούτσιν, σύμφωνα με την εφημερίδα Die Zeit, ο Σολτς υποσχέθηκε να διαθέσει το ποσό του 1 εκ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για να την κατασκευή δύο τερματικών σταθμών αμερικανικού LNG, εάν η Ουάσιγκτον συμφωνήσει να μην επιβάλει κυρώσεις στις εταιρείες που σχετίζονται με την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream.

“Σε αντάλλαγμα οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιτρέψουν ανεμπόδιστα την κατασκευή και λειτουργία του Nord Stream-2“, φέρεται να λέει απόσπασμα της επιστολής που επικαλείται η Die Zeit όπως και ότι “οι ΗΠΑ δεν θα ασκήσουν το νομικό τους δικαίωμα να επιβάλουν κυρώσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας