Β.Πούτιν: «Όταν ΗΠΑ αποκτήσουν υπερηχητικούς πυραύλους εμείς… θα τους καταρρίπτουμε»

1160
Β.Πούτιν: «Όταν ΗΠΑ αποκτήσουν υπερηχητικούς

Η Ρωσία απολαμβάνει το πλεονέκτημα να προηγείται στην κατασκευή των υπερηχητικών όπλων ενώ συνεχίζει να αναπτύσσει συνεχώς καινούρια και ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, θεωρεί πως όταν οι δυτικοί αντίπαλοι της Μόσχας αποκτήσουν κάτι παρόμοιο, η Ρωσία θα έχει ήδη βρει τον τρόπο αντιμετώπισής τους.

Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας διευκρίνισε ότι στο μέλλον και άλλες στρατιωτικές δυνάμεις του κόσμου θα κατέχουν επίσης υπερηχητικά όπλα.

«Θα εμφανιστούν και αλλού. Αλλά νομίζω ότι θα μπορέσουμε να εκπλήξουμε ευχάριστα τους εταίρους μας με το γεγονός ότι όταν θα έχουν αυτά τα όπλα, με μεγάλη πιθανότητα θα έχουμε ένα μέσο για να πολεμήσουμε αυτά τα όπλα», υποσχέθηκε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν παραχώρησε συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι Russia-1 με αφορμή την ταινία «Ρωσία: Πρόσφατη ιστορία».

Ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε για τις επιτυχίες του αμυντικού-βιομηχανικού συγκροτήματος της χώρας και των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, σημειώνοντας ότι οι αρχές κατάφεραν να κάνουν πολλά τα τελευταία χρόνια, ανέφερε το TASS.

«Ένα από τα κύρια καθήκοντα ήταν η αποκατάσταση της οικονομίας, επειδή ήταν απαραίτητο να δοθεί στους ανθρώπους η ευκαιρία να νιώσουν μια ανάσα καθαρού αέρα και σε αυτή τη βάση να αποκαταστήσουν το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα, να αποκαταστήσουμε τις επιστημονικές μας σχολές και την ένοπλη δύναμη.

Πράγματι, έχουν γίνει πολλά σε αυτό », είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν σημείωσε ότι η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες διατηρούν μια κατά προσέγγιση ισοτιμία “τόσο στα οχήματα παράδοσης όσο και στον αριθμό των κεφαλών” .

Ο Πρόεδρος τόνισε ότι η πρωτοπορία στις πολλά υποσχόμενες εξελίξεις ανήκει στη Ρωσία.

«Παρόλα αυτά, στις πολλά υποσχόμενες εξελίξεις, είμαστε αναμφίβολα οι ηγέτες », είπε ο Πούτιν.

Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας σημείωσε επίσης ότι η Ρωσία προηγείται με σιγουριά από τους αντιπάλους της όσον αφορά τον εκσυγχρονισμό του παραδοσιακού δυναμικού των όπλων της και την εισαγωγή νέων συστημάτων:

«Με αυτή την έννοια, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι είμαστε νούμερο ένα στον κόσμο σήμερα όσον αφορά αυτόν τον δείκτη».

Ο Ρώσος πρόεδρος εξήγησε ότι σε σχέση με την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συνθήκη για τον Περιορισμό των Πυραυλικών Συστημάτων, η Ρωσία έπρεπε να δημιουργήσει συνθήκες για τη διασφάλιση της ασφάλειάς της.

«Το κάναμε αυτό χάρη στα νεότερα οπλικά συστήματα που ανέφερα το 2018», είπε ο Πούτιν.

Επί του παρόντος, η Ρωσία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο όπου οι υπερηχητικοί πύραυλοι παραλαμβάνονται ήδη από τα στρατεύματα ή βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας.

Όπως ανέφερε νωρίτερα στο περιοδικό Voennaya Mysl ο επικεφαλής της Στρατιωτικής Ακαδημίας του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Βλαντιμίρ Ζαρούντνιτσκι, η Ρωσία αναπτύσσει έναν υπερηχητικό πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς, τον X-95.

Σύμφωνα με αναλυτές, η εμφάνιση του X-95 θα επεκτείνει το εύρος των ρωσικών υπερηχητικών όπλων, το οποίο περιλαμβάνει τους πυραύλους Kinzhal και Zircon , καθώς και το στρατηγικό σύστημα Avangard.

Ο υπερηχητικός πύραυλος μεγάλου βεληνεκούς X-95 διαφέρει από τους υπάρχοντες στην ικανότητά του να πετά στα πυκνά στρώματα της ατμόσφαιρας με διηπειρωτική εμβέλεια και υπερηχητική ταχύτητα που υπερβαίνει την ταχύτητα του ήχου περισσότερες από 20 φορές!

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο, αυτοί οι πύραυλοι δεν έχουν ανάλογους αντιπάλους στον κόσμο, γεγονός που διασφαλίζει τη μοναδικότητα της θέσης της Ρωσίας σε αυτό τον τομέα σήμερα. Ο Πούτιν τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί ακόμη να αναχαιτίσει αυτούς τους πυραύλους – «οι ταχύτητες είναι τέτοιες που είναι αδύνατο να τους αναχαιτίσεις».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας