Βόλος: Νέο συλλαλητήριο σήμερα στις 7μ.μ. ενάντια στην καύση σκουπιδιών

1035
βόλος

Νέο συλλαλητήριο πραγματοποιείται σήμερα, Παρασκευή 3 Ιουλίου, στις 7 μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας του Βόλου, ενάντια στην καύση σκουπιδιών.

Όπως είναι γνωστό, είχε προηγηθεί το μαζικό συλλαλητήριο του Σαββάτου 13 Ιουνίου. Περισσότερο από 3000 πολίτες όλων των ηλικιών (από μικρά παιδιά έως ηλικιωμένες/οι) συγκεντρώθηκαν στο νοσοκομείο του Βόλου με κατεύθυνση το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ/Lafarge, όπου αντιμετώπισαν άγρια επίθεση από τα ΜΑΤ.

Πρωτοβουλίες αγώνα κατοίκων, φοιτητικοί σύλλογοι, συλλογικότητες γειτονιάς, ακόμα και φίλαθλοι τοπικών ομάδων βρέθηκαν εκεί με κύρια αιτήματα να σταματήσει η καύση σκουπιδιών από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ/Lafarge, να μην κατασκευαστεί καινούριο εργοστάσιο RDF-SRF από τον δήμο, το οποίο συνεπάγεται την περαιτέρω περιβαλλοντική υποβάθμιση και να φύγει η ΑΓΕΤ/Lafarge από την πόλη.

Οι κάτοικοι του Βόλου βρίσκονται τα τελευταία χρόνια σε έναν πολύμορφο δίκαιο αγώνα για το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής, την υγεία τους. Απέναντι στις κυβερνήσεις των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που αδειοδότησε και την καύση, και τώρα της Ν.Δ., τη δημοτική διοίκηση Μπέου και την περιφερική διοίκηση Αγοραστού. Απέναντι σε ένα πλαίσιο αντιπεριβαλλοντικών πολιτικών που κινείται και εντός κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μάλιστα, στο δρόμο της καύσης σκουπιδιών, που εγκαινίασε η ΑΓΕΤ/Lafarge, τις τελευταίες εβδομάδες μπαίνει επίσημα και η ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, δίνοντας στον αγώνα απέναντι στην καύση υπερ-τοπικό χαρακτήρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας