Βρετανία: Μη χορήγηση εμβολίου της AstraZeneca σε νέους εξετάζουν οι αρχές

607
Βρετανία: Μη χορήγηση εμβολίου

Η ρυθμιστική αρχή υγείας της Βρετανίας ενδέχεται να αναστείλει τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca σε νεότερους ανθρώπους, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού δικτύου Channel 4, εξαιτίας του σπάνιου συνδρόμου που συνδυάζει θρόμβωση και θρομβοπενία που προσέβαλε κάποιους εμβολιασθέντες.

Το ρεπορτάζ του Channel 4 αναφέρει ότι όσον αφορά το εμβόλιο που ανέπτυξαν η AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης «δύο ανώτερες πηγές δήλωσαν ότι ενώ τα δεδομένα εξακολουθούν να είναι ασαφή, υπάρχουν αυξανόμενα επιχειρήματα που δικαιολογούν να προσφέρεται σε νέους –κάτω των 30 ετών τουλάχιστον– ένα διαφορετικό εμβόλιο».

Ο Βρετανικός Οργανισμός Φαρμάκων (MHRA) έχει τονίσει στο παρελθόν ότι τα οφέλη του σουηδο-βρετανικού εμβολίου στην πρόληψη της Covid-19 υπερτερούν κατά πολύ ενδεχόμενου κινδύνου αιματικών θρόμβων, ωστόσο έως τώρα δεν έχει απαντήσει σε αίτημα να σχολιάσει το ρεπορτάζ του Channel 4.

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου, που είναι το πιο ταχύ και από τα πιο επιτυχημένα, τουλάχιστον στην Ευρώπη, βασίζεται στο εμβόλιο της AstraZeneca. Η βρετανική κυβέρνηση έχει παραγγείλει συνολικά 100 εκατομμύρια δόσεις.

Μέχρι στιγμής, η Βρετανία δεν ήταν μεταξύ των χωρών που ανέστειλαν τη χορήγησή του σε νεότερους ανθρώπους, παρά τις ανησυχίες ότι αυξάνει το κίνδυνο θρομβώσεων, ειδικά στις νεότερες γυναίκες.

Σύμφωνα με το Channel 4, η σχετική απόφαση από τις βρετανικές αρχές αναμένεται να ληφθεί ακόμη και εντός της εβδομάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας