Αυστραλία: Αράχνη τρυπάει νύχια με τα δόντια της-Εστάλη σε ζωολογικό κήπο

967
Αυστραλία: Αράχνη τρυπάει νύχια με τα δόντια της-Εστάλη σε ζωολογικό κήπο

Aνώνυμος αποστολέας, στις αρχές Νοεμβρίου, έστειλε μια δηλητηριώδη θηλυκή αράχνη του είδους Atrax robustus μέσα σε ένα τάπερ, στο Australian Reptile Park.

Η συγκεκριμένη αράχνη φαίνεται να έχει το διπλάσιο μέγεθος, καθώς φτάνει τα 8 εκατοστά, με αποτέλεσμα να ονομαστεί “Μέγα Αράχνη” από το προσωπικό του ζωολογικού κήπου.

Ωστόσο πιο εντυπωσιακά είναι τα δόντια της που έχουν μήκος 2 εκατοστά, συγκρίνονται με αυτούς της ταραντούλας και μπορούν να τρυπήσουν ένα ανθρώπινο νύχι.

Το συγκεκριμένο πάρκο στο οποίο παραδόθηκε η αράχνη, συλλέγει δωρεές από το κοινό για να διατηρήσει τα αποθέματα δηλητηρίων που διαθέτει, τα οποία χρησιμοποιούνται για να παράγουν αντίδοτα, σώζοντας έως και 300 ζωές το χρόνο. Το πάρκο εκτιμά πως το πρόγραμμά του έχει σώσει πάνω από 25.000 ζωές από όταν δημιουργήθηκε το 1950.

Γι αυτό το λόγο ο Michael Tate, υπεύθυνος εκπαίδευσης του Australian Reptile Park χαρακτήρισε καταπληκτική τη νέα παραλαβή:  «Η συμμετοχή της MEGASPIDER στο πρόγραμμα δηλητηρίων μας είναι εκπληκτική. Στα 30 χρόνια που είμαι στο πάρκο δεν έχω δει τόσο μεγάλη αράχνη αυτού του είδους. Είναι ασυνήθιστα μεγάλη και αν μπορέσουμε να κάνουμε το κοινό να μας παραδώσει και άλλες σαν αυτήν, θα έχει ως αποτέλεσμα να σωθούν περισσότερες ζωές εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας δηλητηρίου που παράγει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας