Απαγόρευση συναθροίσεων και αστυνομική κατοχή για χάρη του ''δικτάτορα'' Erdogan

2202
απαγόρευση

Ως ”κατακτητής” φθάνει ο Erdogan στην Αθήνα με αστυνομική απαγόρευση συναθροίσεων, με την φρουρά του Erdogan να καταλαμβάνει νευραλγικά σημεία του Αθηναϊκού Κέντρου, και αφού έλαβε ”πεσκέσι’ από την κυβέρνηση την σύλληψη και φυλάκιση προ ημερών Τούρκων και Κούρδων δημοκρατών, οι οποίοι αυθαίρετα κατηγορούνται από το τουρκικό καθεστώς ως δήθεν ”τρομοκράτες”.

Απαγόρευση συναθροίσεων στο Αθηναϊκό κέντρο για δικτάτορα Erdogan

Σε αστυνομικό κλοιό θα είναι από το πρωί της Πέμπτης το κέντρο της Αθήνας, κυρίως η ευρύτερη περιοχή γύρω από την πλατεία Συντάγματος, λόγω της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου, Regep Tayip Erdogan.
Με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, απαγορεύτηκε κάθε συνάθροιση και πορεία σε ένα μεγάλο μέρος της πρωτεύουσας, στην περιοχή του αεροδρομίου και κατά μήκος της διαδρομής που θα κινηθεί ο Τούρκος Πρόεδρος.
Η απαγόρευση ισχύει από αύριο Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου στις 6.00 έως τις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου.
Παράλληλα, θα γίνονται παρεμβάσεις και διακοπές κυκλοφορίας από την Τροχαία, κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων του κ. Ερντογάν.
Σύμφωνα με την απόφαση της ΓΑΔΑ, η ζώνη απαγόρευσης συγκεντρώσεων και πορειών στην Αθήνα περιλαμβάνει μία πολύ μεγάλη περιοχή, μέσα στην οποία είναι το Σύνταγμα, το Κολωνάκι, ο Λυκαβηττός, το Μοναστηράκι, η Ακρόπολη, το Κουκάκι και μέχρι την Κατεχάκη, το Παγκράτι και τον Νέο Κόσμο, και περικελείεται απο τους παρακάτω δρόμους:
Ιπποκράτους (από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας) – δεξιά Αλεξάνδρας – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλιού – δεξιά Αμβροσίου Φραντζή – αριστερά Καλλιρρόης – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – δεξιά Πειραιώς – δεξιά Ερμού – αριστερά Αγίων Ασωμάτων – δεξιά Ερμού – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – αριστερά Άνθιμου Γαζή – δεξιά Χρήστου Λαδά – συνέχεια Εδουάρδου Λω – συνέχεια Σίνα – αριστερά Σόλωνος – δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας).

Οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις

Σημειώνεται, ότι για την Πέμπτη έχουν προγραμματιστεί δύο συγκεντρώσεις κατά της επίσκεψης Erdogan. Μία στις 14:00 στην Ομόνοια, από το Πολιτιστικό Κέντρο του Κουρδιστάν και τους διαβιούντες Κούρδους στην Ελλάδα, και μία στις 18:00 στα Προπύλαια, με πρωτοβουλία της Επιτροπής για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και με τη συμμετοχή πολλών δυνάμεων ντης Αριστεράς, μεταξύ των οποίων και η Λαϊκή Ενότητα.
Όπως διευκρινίζεται από την αστυνομία, αυτές οι συγκεντρώσεις είναι εκτός της ζώνης απαγόρευσης. Δεν θα επιτραπούν, όμως, οι πορείες που ήταν προγραμματισμένες μέχρι την πλατεία Συντάγματος.
Οι διοργανωτές της πορείας προς την Βουλή μετά την συγκέντρωση, τόνισε ότι, παρά την απαγόρευση, θα πραγματοποιήσουν την πορεία μέχρι την Βουλή
Οι υπόλοιπες ζώνες απαγόρευσης συγκεντρώσεων είναι:
Στο τμήμα της Αττικής Οδού από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων, ως και σε βάθος ακτίνας 100 μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών.
Στην ευρύτερη περιοχή του Αερολιμένα Αθηνών.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Επίσης, επισημαίνεται από την αστυνομία ότι κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας, 7 και 8 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις μετακινήσεις του κ. Ερντογάν και της συνοδείας του.
Για τη διευκόλυνση των πολιτών έχουν προγραμματιστεί και θα γίνονται έκτακτες ρυθμίσεις από την Τροχαία, ενώ παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Παν. Λαφαζάνης: Προκλητικός ο Erdogan σε μια Αθήνα, στην οποία η κυβέρνηση εφαρμόζει στρατιωτικό νόμο απαγόρευσης συναθροίσεων!

Δήλωση του Παναγ. Λαφαζάνη για την έλευση Erdogan στην Αθήνα

Συνιστά πρώτου μεγέθους πρόκληση για την χώρα μας και τον λαό μας να έρχεται ο Erdogan στην Αθήνα και πριν πατήσει το πόδι του στην χώρα μας, να εγείρει περιφρονητικά και εκ νέου θέμα “επικαιροποίησης” της Συνθήκης της Λωζάνης, αναθερμαίνοντας έτσι τις απαράδεκτες εδαφικές βλέψεις της Άγκυρας σε ελληνικά νησιά.

Εξίσου προκλητικό και βαθύτατα ταπεινωτικό για την χώρα μας είναι το γεγονός ότι είδαμε την ελληνική κυβέρνηση, υπακούοντας στις υποδείξεις του αντιδημοκρατικού καθεστώτος της Άγκυρας και ανακαλώντας εξευτελιστικές μνήμες Οτσαλάν, να προβαίνει σε συλλήψεις 9 Τούρκων και Κούρδων δημοκρατών αγωνιστών, προκειμένου να δώσει εξετάσεις καλής διαγωγής εν όψει της έλευσης Erdogan.

Ακόμα χειρότερα, αποτελεί πράξη κατάλυσης της (ανύπαρκτης) δημοκρατίας μας να βλέπουμε την κυβέρνηση να απαγορεύει τις ειρηνικές συναθροίσεις στο αθηναϊκό κέντρο, στο όνομα της ασφάλειας, τάχα, του Erdogan, του οποίου, οι “φουσκωτοί” έχουν επιπροσθέτως πλημμυρίσει προκλητικά τα κεντρικά σημεία της πόλης.

Η ασφάλεια του Erdogan δεν απειλείται από όλους όσους/ες δικαιολογημένα θα διαδηλώσουν για τις αυταρχικές και επεκτατικές πολιτικές του.

Αντίθετα, είναι η ασφάλεια της χώρας μας, της Κύπρου και της περιοχής μας που απειλούνται από ένα γειτονικό καθεστώς, το οποίο παραβιάζει κυνικά το διεθνές δίκαιο και τους διεθνείς κανόνες.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου – Κοτζιά ακολουθεί μια παραδομένη εξωτερική πολιτική, η οποία άγεται και φέρεται κυρίως από τις ΗΠΑ αλλά και τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο, αδυνατώντας να προασπίσει θετικά με ένα πολυδιάστατο προσανατολισμό τα εθνικά μας συμφέροντα.

Όλα δείχνουν, μακάρι να διαψευστούμε, ότι ο Erdogan έρχεται στην Αθήνα κατόπιν υποδείξεων των υπερατλαντικών κέντρων, για να εξωραϊσθεί η πραγματικότητα του καθεστώτος του και να υποβοηθηθούν οι δυτικές επιδιώξεις στην Τουρκία, παρά για να εξυπηρετηθούν τα πραγματικά ελληνικά συμφέροντα και η ουσιαστική, στη βάση του διεθνούς δικαίου, βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας