Αλλάζει το σκηνικό-Ερντογάν ως εκπρόσωπος Ισλάμ επιτίθεται κατά Ευρώπης για ισλαμοφοβία

830
ισλαμοφοβία

Ως εκπρόσωπος των απανταχού μουσουλμάνων επιχείρησε να εμφανιστεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπολύοντας εκ νέου επίθεση στον Εμμάνουελ Μακρόν, ενώ παράλληλα έστειλε «μήνυμα» και στην Άνγκελα Μέρκελ, στην οποία αναφέρθηκε ονομαστικά.

Ο Τούρκος πρόεδρος σε σημερινή ομιλία του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους ομόθρησκούς του που ζουν στην Ευρώπη. «Εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι εκδιώκονται από τα σπίτια τους ή σκοτώνονται μόνο και μόνο επειδή είναι μουσουλμάνοι. Είναι εκατομμύρια αυτοί που υποχρεώθηκαν να αλλαξοπιστήσουν και που δια της βίας τους πήραν τα παιδιά τους. Έχουμε εκατομμύρια αδελφούς μας που υφίστανται βία και διακρίσεις λόγω της θρησκείας τους. Καλώ τη Δύση, ειδικά το Χριστιανικό κόσμο, καλώ τους Εβραίους, πρώτα απ’ όλα ως άνθρωποι… Δεν είναι έγκλημα να είναι κανείς Χριστιανός σύμφωνα με τη δική μας θρησκεία, τους προστατεύουμε, με τον ίδιο τρόπο προστατεύουμε και τους Εβραίους. Αλλά εάν υπάρχουν διώξεις κατά μουσουλμάνων στη Γαλλία, καλώ τους ηγέτες σε όλο τον κόσμο να το αντιμετωπίσουμε μαζί» σημείωσε.

Επιπλέον, αναφερόμενος στην αναπτυσσόμενη ισλαμοφοβία, επεδίωξε να εμφανιστεί ως βασικός υπέρμαχος των δικαιωμάτων των μουσουλμάνων.

«Ειδικά στις Ευρωπαϊκές χώρες όπου η εχθρότητα απέναντι στο Ισλάμ μεταδίδεται στις κοινωνίες σαν πανδημία. Σχολεία, επιχειρήσεις ιδιοκτησίας μουσουλμάνων γίνονται στόχοι φασιστικών επιθέσεων από ρατσιστές σχεδόν καθημερινά. Όπως λένε μην αγοράζετε τουρκικά προϊόντα στη Γαλλία, ζητώ κι εγώ από το έθνος μου, να μην αγοράζει γαλλικά προϊόντα. Δεν περνάει ούτε μια μέρα που να μην ακούμε για επίθεση σε μουσουλμανικό χώρο λατρείας» ανέφερε.

Στην ίδια ομιλία ο Ερντογάν συνέκρινε τη μεταχείριση της οποίας τυγχάνουν οι μουσουλμάνοι στην Ευρώπη με τη μεταχείριση των εβραίων πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και κατηγόρησε ορισμένους ευρωπαίους ηγέτες για «φασισμό» και «ναζισμό».

«Μια εκστρατεία λιντσαρίσματος, παρόμοια με αυτή που έγινε εναντίον των εβραίων της Ευρώπης πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, διεξάγεται εναντίον των μουσουλμάνων», υποστήριξε κατά την ομιλία του.

Επιπλέον, επιτέθηκε εκ νέου στον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, λέγοντας: «Αυτές οι επιθέσεις ενθαρρύνονται από τον ηγέτη της Γαλλίας, ο οποίος δυστυχώς πρέπει να ελέγξει την ψυχική του υγεία. Η ανομία κατά των μουσουλμάνων έχει γίνει σχεδόν συνηθισμένη στις δυτικές χώρες».

Παράλληλα, απευθύνθηκε ονομαστικά στην Γερμανίδα Καγκελάριο, αναφέροντας: «Ρωτάω την Μέρκελ από εδώ: έχετε θρησκευτική ελευθερία; Τότε πώς είναι δυνατόν περισσότεροι από 100 αστυνομικοί να επιτίθενται σε τζαμί  στη διάρκεια της πρωϊνής προσευχής; Έχετε ακούσει κάτι παρόμοιο να γίνεται στην Τουρκία; Εμείς έχουμε απόλυτη θρησκευτική ελευθερία, αυτοί όχι. Ως πρόεδρος μιας χώρας της οποίας 6 εκατομμύρια πολίτες ζουν στην Ευρώπη, το βρίσκω χρήσιμο να προειδοποιήσω τους συνομιλητές μας ότι δεν μπορούν να πετύχουν τίποτα εάν κάνουν τους μουσουλμάνους εχθρούς τους. Οι ηγέτες της ηθικής στην Ευρώπη πρέπει να γκρεμίσουν τα τείχη του φόβου και να αρχίσουν τον διάλογο. Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί πρέπει να βάλουν τέλος στην εκστρατεία μίσους του Γάλλου προέδρου Μακρόν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας