«Αέρας» στο Μινσκ ο ΠΑΟΚ, 4-1 την ΜΠΑΤΕ

1551
παοκ

Με μία από τις πιο επιβλητικές εμφανίσεις της ευρωπαϊκής του Ιστορίας, ο ΠΑΟΚ πέρασε με εμφατικό τρόπο από το Μινσκ και με το 4-1 επί της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League.

Με την ψυχολογία στα ύψη μετά τις δύο νίκες στα ντέρμπι της Super League με ΑΕΚ και Ολυμπιακό και με τον Λεό Ζαμπά να… οργιάζει στο γήπεδο (2 γκολ και 2 ασίστ), η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν αιφνιδίασε απλά την ομάδα της Λευκορωσίας, αλλά κυριολεκτικά δεν την επέτρεψε να… πάρει ανάσα.

Στο 17΄ το σκορ ήταν, ήδη, 3-0 κι όπως γίνεται αντιληπτό το υπόλοιπο της αναμέτρησης είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Πρίγιοβιτς στο 6′ με γυριστή κεφαλιά και ο Λέο Ζαμπά στο 11΄ και 17΄ με υπέροχα πλασέ «σφράγισαν» από νωρίς το πρώτο «τρίποντο» του «Δικεφάλου του Βορρά» στον 12ο όμιλο της διοργάνωσης.

Ο ΠΑΟΚ που προερχόταν από την εντός έδρας ήττα στην πρεμιέρα με την Τσέλσι (0-1) έκανε ό,τι ακριβώς χρειαζόταν για να ρίξει από νωρίς… στο καναβάτσο την βασική του αντίπαλο στη μάχη για την 2η θέση του γκρουπ. Πλέον, ακολουθούν δύο ματς με την Βίντι (σε Τούμπα και Ουγγαρία) κι εφόσον οι «ασπρόμαυροι» κάνουν το 2Χ2 τότε θα βρεθούν «αγκαλιά» με το «εισιτήριο» της πρόκρισης.

Λογικό ήταν μετά το 3-0 του πρώτου μέρους να κατεβάσει ταχύτητα ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο για να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ και τα κατάφεραν στο 61΄ με τον Σκάβις. Η κεφαλιά του επιθετικού της ΜΠΑΤΕ βρήκε στον ώμο του Κρέσπο, άλλαξε πορεία και παρά την προσπάθεια του Πασχαλάκη η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Το γκολ δεν προβλημάτισε τους Θεσσαλονικείς, που ισορρόπησαν γρήγορα το ματς και στο 73΄ έφτασαν και σε τέταρτο τέρμα με το άπιαστο σουτ του Πέλκα. Προηγήθηκε η ασίστ του Ζαμπά στον διεθνή μέσο του ΠΑΟΚ, ο οποίος σημάδεψε σωστά στη γωνία για το τελικό 4-1.

Στο άλλο ματς του 12ου ομίλου, η Τσέλσι επιβλήθηκε δύσκολα με 1-0 της Βίντι και μετά από 2 αγωνιστικές μετρά το απόλυτο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας