Έδυσε και η Χρυσή Αυγή-Δικό του φασιστικό κόμμα και ο Η.Κασιδιάρης

1018
χρυσή

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της πολύκροτης δίκης της Χρυσής Αυγής με την έκδοση της απόφασης για τα υπόδικα στελέχη της ένας-ένας οι πρώην βουλευτές του νεοναζιστικού κόμματος φτιάχνουν καινούργια φασιστικά μορφώματα.

Όπως αυτά που κυριαρχούν στην Ευρώπη

Σειρά πήρε ο υπόδικος Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος ανακοίνωσε και τη δημιουργία εθνικιστικού πολιτικού κόμματος, «όπως αυτά που κυριαρχούν στην Ευρώπη» όπως αναφέρει.

Είχε προηγηθεί προ μερικών μηνών η ίδρυση ενός ακόμα ακροδεξιού κόμματος από τη σπλάχνα της Χρυσής Αυγής.

Επρόκειτο για το ΕΛΑΣΥΝ-Εθνική Λαϊκή Συνείδηση, το οποίο -σύμφωνα με την ιδρυτική του διακήρυξη- βασίζεται στο τρίπτυχο «πατρίς – θρησκεία – οικογένεια».

Την πρωτοβουλία γι’ αυτό το κόμμα είχε τον περασμένο Νοέμβριο ο υπόδικος ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός μαζί με τους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιώργο Γερμενή και Παναγιώτη Ηλιόπουλο.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης με τη σειρά του, εγκατέλειψε το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής και προχωρά στην ίδρυση δικού του φορέα, υποστηρίζοντας ότι «οι καιροί απαιτούν την άμεση δημιουργία και δράση ενός σύγχρονου εθνικού κόμματος, όπως αυτά που κυριαρχούν εκλογικά σε ολόκληρη την Ευρώπη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας