Άσαντ: Οι ΗΠΑ πούλησαν στην Τουρκία κλεμμένο συριακό πετρέλαιο

1247
άσαντ

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για την πώληση πετρελαίου στην Τουρκία το οποίο είχαν κλέψει από τη χώρα του.

«Όταν το ISIS έφτασε [στη Συρία] και συνενώθηκε με τη Νούσρα, άρχισαν να κλέβουν πετρέλαιο και να το πουλούν σε ποιον; Οι πωλήσεις περνούσαν μέσω της Τουρκίας. Τώρα οι ΗΠΑ κλέβουν πετρέλαιο και το πωλούν στην Τουρκία, κάνοντας την Τουρκία συνένοχο», δήλωσε ο Άσαντ.

 

Σύμφωνα με τον Άσαντ, αρκετές χιλιάδες αμερικανικά στρατεύματα, συμπεριλαμβανομένου προσωπικού από ιδιωτικές εταιρείες, έχουν καταλάβει τεράστιες περιοχές στη Συρία.

«Οι ΗΠΑ βασίζονται ιδιαίτερα σε ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες παρόμοιες με τη Blackwater σε αυτόν τον πόλεμο. Έτσι ακόμη κι εάν έχουν αρκετές εκατοντάδες Αμερικανούς στρατιώτες στη Συρία, εξακολουθούν να έχουν αρκετές χιλιάδες – ίσως ακόμη και δεκάδες χιλιάδες πολίτες που εργάζονται για αυτές τις PMCs και μάχονται στη Συρία. Ως εκ τούτου, ο ακριβής αριθμός είναι δύσκολο να καθοριστεί, αλλά είναι σίγουρα αρκετές χιλιάδες άνθρωποι», ανέφερε ο Άσαντ.

 

Το 2011, η παραγωγή πετρελαίου της Συρίας ανήλθε σε περίπου 375.000 βαρέλια ημερησίως, ωστόσο, η παραγωγή μειώθηκε δραματικά έκτοτε εξαιτίας του εμφυλίου πολέμου.

Στα τέλη Οκτωβρίου, ο ρωσικός στρατός δημοσίευσε λεπτομερή έκθεση σχετικά με τις δραστηριότητες λαθρεμπορίας πετρελαίου των ΗΠΑ στη Συρία, προβάλλοντας ως αποδείξεις δεδομένα από δορυφόρους.

Σύμφωνα με αυτά, το Πεντάγωνο, η CIA και οι ιδιωτικοί στρατιωτικοί εργολάβοι συμφώνησαν να συμμετάσχουν σε επιχειρήσεις λαθρεμπορίου πετρελαίου με τους Κούρδους και τις ελεγχόμενες από τις ΗΠΑ πετρελαϊκές εταιρείες, με κέρδη άνω των 30 εκατομμυρίων δολαρίων τον μήνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας