Η Τουρκία φαίνεται πως φοβάται να έρθει σε σύγκρουση με τους Ρώσους για την Συρία και αναβάλει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Η εισβολή του τουρκικού στρατού στη Συρία αναβλήθηκε προσωρινά λόγω της απειλής σύγκρουσης με τις ρωσικές δυνάμεις.
Αυτή είναι η άποψη συντακτών πολλών τουρκικών διαδικτυακών μέσων, όπως σημειώνει ρωσικό δημοσίευμα.
Σύμφωνα με αυτό, ο τουρκικός Στρατός είχε ανακοινώσει ότι ήταν έτοιμος για στρατιωτικές επιχειρήσεις στα μέσα Οκτωβρίου. Αντίστοιχη δήλωση έκανε και ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Ωστόσο, η επιχείρηση διακόπηκε.
Ξένοι παρατηρητές πιστεύουν ότι η Άγκυρα θα μπορούσε να έχει εγκαταλείψει την επιχείρηση λόγω του ρωσικού στρατού, αφού πριν από λίγο καιρό η Μόσχα προχώρησε σε «αδιαμφισβήτητη αύξηση» στις περιπολίες στον εναέριο χώρο της Συρίας.
Βασικά στην Άγκυρα ξέρουν πως η Μόσχα δεν «μπλοφάρει» και ότι είναι έτοιμοι για να έρθει σε στρατιωτική αντιπαράθεση με την Τουρκία στο έδαφος της Συρίας.















![Η Ελλάδα φτωχαίνει και γερνά-Το δημογραφικό αδιέξοδο σε αριθμούς [Γράφημα]](https://iskra.gr/wp-content/uploads/2026/06/0-0-254-218x150.jpg)


























