Κατεχόμενα-Τι κρύβεται πίσω από τον «πόλεμο» με τα ροζ βίντεο

702
Κατεχόμενα-Τι κρύβεται πίσω από τον «πόλεμο»

Οι ροζ αποκαλύψεις στα κατεχόμενα γίνονται σε μια συγκυρία «πολύ δύσκολη» λόγω της οικονομική κρίσης καθώς ο κόσμος δανείζεται σε ξένο νόμισμα αφού η τουρκική λίρα έχει χάσει την αξία της.

Για το τι κρύβεται πίσω από τον πολιτικό σεισμό που προκλήθηκε στα κατεχόμενα μετά και τις αποκαλύψεις για ροζ σκάνδαλα με βίντεο πολιτικών τις τελευταίες ημέρες, μίλησε ο ευρωβουλευτής Νιαζί Κιζίλγιουρεκ.

Υπόκοσμος και πολιτική

«Πρώτα έχουμε μια διένεξη μέσα στον υπόκοσμο που αντανακλάται και στο πολιτικό γίγνεσθαι γιατί υπάρχει και ένας ανταγωνισμός εντός του Κόμματος Εθνικής Ενότητας ενόψει του εκλογικού τους συνεδρίου που θα κρίνει και την πρωθυπουργία», είπε στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι του sigmalive.

«Εχουμε δει πως έσμιξαν όλα αυτά τα θέματα μέσα από τα ροζ βίντεο ενάντια στον νυν πρόεδρο του Κόμματος Εθνικής Ενότητας. Υπάρχει και μια διένεξη του τουρκοκύπριου μαφιόζου Χαλίλ Φαϊλαλί με τον τούρκο μαφιόζο Σεντάτ Πεκέρ που ανακλάται σε αυτό το γίγνεσθαι», πρόσθεσε ο Νιαζί Κιζίλγιουρεκ.

Είναι γνωστή εδώ και χρόνια, όπως είπε ο ίδιος, η πιο πάνω σύγκρουση των δυο: «Ο Πεκέρ ισχυρίζεται ότι τώρα εξασφάλισε το αρχείο του Φαϊλαλί με ροζ βίντεο και θα βγάλει προς τα έξω πολιτικά πρόσωπα που είναι γύρο από το περιβάλλον του και τον στήριζαν».

«Δύσκολη συγκυρία»

«Αυτό το κομμάτι συμπίπτει με το θέμα των εκλογών του Κόμματος Εθνικής Ενότητας. Ο ίδιος ο Σανέρ που είναι θύμα του ροζ βίντεο λέει ότι χέρι στην υπόθεση έχουν βάλει και μέλη του κόμματός του», ανέφερε ο ευρωβουλευτής.

«Στα κατεχόμενα την ίδια ώρα υπάρχει μια πολύ δύσκολη συγκυρία λόγω της οικονομική κρίσης. Ο πληθωρισμός είναι πολύ ψηλά, όπως στην Τουρκία, η τουρκική λίρα έχει χάσει την αξία της και ο κόσμος στα κατεχόμενα δανείζετε με ξένο νόμισμα που δημιουργεί μια δύσκολη κατάσταση. Σε αυτό το κλίμα υπάρχει και συζήτηση και πρόωρες εκλογές», επισήμανε.

Τα Pandora Papers

Ο κ. Κιζίλγιουρεκ μίλησε επίσης για το ψήφισμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την ονομαστική αναφορά του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για τα Pandora Papers.

Ο ευρωβουλευτής έκανε λόγο για τα δυο «στρατόπεδα» με διαφορετικές προσεγγίσεις μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Η αναφορά στο όνομα του προέδρου της Δημοκρατίας με τον τρόπο που γίνεται δεν τιμά την Κυπριακή Δημοκρατία. Από την άλλη μιλάμε για πολιτικά πρόσωπα και όχι για μια ολόκληρη χώρα. Το πρόβλημα αφορά και άλλες χώρες και δεν είναι σε όλες τις περιπτώσεις παράνομες πράξεις αλλά υπάρχουν και νόμιμες πράξεις.

»Υπάρχουν παράνομες πράξεις όπως είναι το ξέπλυμα και υπάρχει και η νόμιμη φοροδιαφυγή. Εμείς θέλουμε να σταματήσουμε και τα δυο γιατί στο τέλος ζημιώνουν οι κοινωνίες των ευρωπαϊκών κρατών. Η πολιτική βούληση του Ευρωκοινοβουλίου είναι δεδομένη, δεν γνωρίζουμε όμως τις προθέσεις του Συμβουλίου», τόνισε ο κ. Κιζίλγιουρεκ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας