Ζούμε σε φαινομενική νομιμότητα-Κυβερνούν κατηγορούμενοι εγκλημάτων(!!!) και οργανώνουν εκλογές (!!!).

804

Και η «αντιπολίτευση» να συζητά για τιμές και πράσιν’ άλογα… Ελλάδα 2.0 2024…

Χάρη στον έλεγχο που ασκούν στη Δικαιοσύνη, με «νόμους» που οφθαλμοφανέστατα παραβιάζουν την ουσία του Συντάγματος και διαδικασίες που δείχνουν οργανωμένη προσπάθεια συγκάλυψης των εγκλημάτων της υπόθεσης των Τεμπών, από Δικαιοσύνη, Κυβέρνηση και Βουλή, ποια θάπρεπε να είναι η απάντηση της αντιπολίτευσης (αν υπάρχει κάποια) και των πολιτών;

Κάποιοι λένε για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής. Μα τα αδικήματα εδώ δεν καλύπτονται απ το άρθρο 86 του συντάγματος, δεν καλύπτονται από καμιά ασυλία (η παρέμβαση των υπουργών στο χώρο του εγκλήματος στα Τέμπη, είναι πάνω απ τις αρμοδιότητές τους και τη δικαιοδοσία τους).

Πρέπει όχι ν αποφασίσουν οι ίδιοι αν θα παραπέμψουν τον εαυτό τους (;;;), αλλά η Δικαιοσύνη να επέμβει απ ευθείας.

Κι αφού η Δικαιοσύνη παρακολουθεί βουβή και η «αντιπολίτευση» περί άλλα τυρβάζει, τι πρέπει να γίνει;

Αν υπάρχει πραγματική αντιπολίτευση (κι αν δεν υπάρχει οι πολίτες οφείλουν να οργανώσουν κατάλληλο κίνημα), πρέπει να διανεμηθεί και στον τελευταίο Έλληνα το ανοιχτό γράμμα της κ Καρυστιανού, έτσι που καθένας ν αναλάβει τις ευθύνες του για τη στάση του και για την ψήφο του. Μαζί με το γράμμα κάθε οργάνωση ή κόμμα μπορεί με 2 λέξεις να εκφράσει την εκτίμησή του για την κατάσταση και το τι πρέπει να γίνει.

Μόνο έτσι μπορούμε να κρίνουμε τον ελληνικό λαό, για τη στάση που θα κρατήσει απέναντι σ αυτή την επιφάνεια νομιμότητας, που του δίνει δυνατότητες για ουσιαστική λύση στα προβλήματά του ή για (εν γνώσει του) αποδοχή του χαλκά του σκλάβου ενός μεσαιωνικού καθεστώτος.

Γιώργος Παπανικολάου

26 Μάη 2024

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας