Ζαχάροβα: Η Ουκρανία πουλάει όργανα από τραυματίες ή σκοτωμένους Ρώσους στρατιώτες

4638

Aπό την αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, έχει κάνει αμέτρητες δηλώσεις,όπως αναφέρει το Sky News .

Τώρα ισχυρίζεται ότι η Ουκρανία συλλέγει όργανα από τραυματίες Ρώσους στρατιώτες ή αυτούς που σκοτώθηκαν στο πεδίο της μάχης και τα πουλά στη μαύρη αγορά. Και οι πελάτες προέρχονται από χώρες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Το Κίεβο δεν έχει σχολιάσει αυτούς τους ισχυρισμούς, αλλά είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι κανένας ανεξάρτητος διεθνής οργανισμός δεν έχει βρει στοιχεία που να υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς της Ζαχάροβα.

«Είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό ότι η Ουκρανία έχει γίνει ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες της μαύρης αγοράς μεταμοσχεύσεων», έγραψε η Ζαχάροβα στο Telegram. Ισχυρίζεται ότι η Ουκρανία συλλέγει παράνομα όργανα από πτώματα από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, αρκετά χρόνια μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας. Και η κατάσταση φέρεται να έχει επιδεινωθεί από το 2014, τη χρονιά κατά την οποία ο πρόεδρος της Ουκρανίας που ήταν υπέρ του Κρεμλίνου ανατράπηκε μετά την επανάσταση.

Υπάρχουν στοιχεία, ότι τον Ιούνιο του 2023, εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας μιας από τις χώρες του ΝΑΤΟ συμφώνησαν με την ουκρανική πλευρά για την παράδοση ενός βαγονιού-ψυγείου με όργανα και μέρη του ανθρώπινου σώματος, τα οποία χρησιμοποιούνται συχνότερα στη μεταμοσχευση.

«Αυτά είναι ο κερατοειδής χιτώνας των ματιών, μερικά οστά, οι συνδετικοί ιστοί, οι καρδιές και τα συκώτια». Η Ζαχάροβα λέει ότι γνωρίζει και τις τιμές. Ισχυρίζεται ότι οι καρδιές πωλούνται για περίπου 21.000 λίρες και τα νεφρά για περίπου 11.000 λίρες. Επίσης, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ αναφέρει ότι συλλέγονται και όργανα από παιδιά. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ζαχάροβα αναφέρεται για πώληση οργάνων στη μαύρη αγορά. Ξεκίνησε κατηγορίες κατά της Ουκρανίας τον Μάιο και κατά της Δημοκρατίας της Μολδαβίας τον Φεβρουάριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας