Ξαφνικά στο Κρεμλίνο βράδυ ο Β.Πούτιν λόγω “θέματος υψίστης Εθνικής σημασίας”!

1186

Την ίδια στιγμή που οι ρωσικές δυνάμεις συγκεντρώνουν μεγάλες δυνάμεις και για το μέτωπο στο Χάρκοβο

Έντονη ανησυχία προκάλεσε η πληροφορία ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Β.Πούτιν μετέβη εσπευσμένα στο Κρεμλίνο στις 23.00 τοπική ώρα Μόσχας για “εξαιρετικά σημαντικό θέμα υψίστης Εθνικής Ασφαλείας”.

Μάλιστα και το κρατικό ρωσικό ΜΜΕ Ria Novosti ανέφερε την άφιξη του Ρώσου προέδρου για να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες περί έκτακτης άφιξης του στο Κρεμλίνο. Οι Ρώσοι ήθελαν να το γνωστοποιήσουν στην Δύση, συνεπώς κάτι σοβαρό τρέχει.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ν.Πεσκόφ, αναγκάστηκε να προβεί σε δηλώσεις πριν λίγο για να διαψεύσει τυπικά πως “υπάρχει σοβαρός λόγος”.

Είχαν προηγηθεί οι συνομιλίες με τον Α.Λουκασένκο όπου ανακοινώθηκε ότι η Λευκορωσία ουσιαστικά θα ενοποιηθεί στρατιωτικά με την Ρωσία ενώ άμεσα θα παραλάβει πυραυλικά συστήματα νέας γενιάς και θα αναβαθμιστούν μαχητικά αεροσκάφη.

Η εικόνα της αυτοκινητοπομπής ήταν χαρακτηριστική:

Την ίδια στιγμή σφοδρός νυχτερινός βομβαρδισμός έπληξε το Σλοβιάνσκ με τις εκρήξεις να κάνουν τη νύχτα-μέρα ενώ το Χάρκοβο φαίνεται θα είναι η επόμενη πόλη που θα βρεθεί στο επίκεντρο των ρωσικών δυνάμεων εκτός της Οδησσού όπου και εκεί στέλνονται συνεχώς ενισχύσεις.

Οι Αμερικανοί μέσω δορυφορικών εικόνων αναφέρουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις συγκεντρώνουν τεράστια ισχύ πυρός και να στήνουν μεγάλη βάση επιμελητειακής υποστήριξης με επιπλέον σιδηροδρομικούς άξονες μεταξύ Belgorod-Χάρκοβο ώστε να ξεκινήσει η επίθεση προς την ουκρανική πόλη.

Ήδη τα ρωσικά στρατεύματα προχώρησαν στην ζεύξη του ποταμού Oskol στην περιοχή του Χάρκοβο κοντά στο χωριό Kupyansk-Uzlovaya.

«Δυστυχώς, από σήμερα…ολόκληρη η περιοχή Χίρσκε είναι κατεχόμενη», δήλωσε ο Ουκρανός επικεφαλής των δημοτικών υπηρεσιών του Χίρσκε, ο Ολέξιι Μπαμπτσένκο, σε δήλωση που μεταδόθηκε τηλεοπτικά. «Υπάρχουν κάποιες ασήμαντες, τοπικές μάχες που συνεχίζονται στα περίχωρα, αλλά ο εχθρός έχει μπει».

Η απώλεια του Χίρσκε και αρκετών άλλων οικισμών γύρω από αυτό δημιουργεί τον κίνδυνο το Λισιτσάνκ, η τελευταία μεγάλη πόλη του Λουχάνσκ που ελέγχεται από τους Ουκρανούς, να αποκλειστεί από τρεις πλευρές από τις ρωσικές δυνάμεις που προελαύνουν.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε σήμερα ότι είχε περικυκλώσει περίπου 2.000 Ουκρανούς στρατιώτες, μεταξύ των οποίων και 80 ξένους μαχητές, στο Χίρσκε. Το Reuters δεν μπόρεσε να διασταυρώσει από άλλη πηγή την αναφορά αυτή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας