Βάση των τουρκικών μαχητικών drones Bayraktar ΤB-2 γίνεται η Αλβανία

1063

Δηλώσεις Ε.Ράμα – Οι κίνδυνοι για την Ελλάδα

Βάση των τουρκικών μαχητικών drone Bayraktar ΤB-2 γίνεται η Αλβανία, με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα να αναγγέλλει την ένταξή τους στις αλβανικές ένοπλες δυνάμεις, ενώ η ένταση με την Ελλάδα, με αφορμή τον διωγμό του ελληνικού στοιχείου από την Βόρεια Ήπειρο και την φυλάκιση του εκλεγμένου δημάρχου της Χειμάρρας, εξακολουθεί.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έ.Ράμα σανάρτησή του αναφέρει ότι «Οι αλβανικές δυνάμεις είναι αποφασισμένες να χρησιμοποιήσουν τις καλύτερες απαραίτητες τεχνολογίες για να υπερασπιστούν τα αλβανικά εδάφη με το καλύτερο και πιο προηγμένο drone της αεροπορικής τεχνολογίας».

Η Αλβανία θα παραλάβει τα Bayraktar TB2, ως υλοποίηση της συμφωνίας με την Τουρκία τον Δεκέμβριο του 2022 για την αγορά των drone τα οποία μπορούν να βομβαρδίσουν όλη την Βόρεια Ελλάδα, ακόμα και τις αεροπορικές βάσεις σε Νέα Αγχίαλο (111 ΠΜ) και Λάρισα (110 ΠΜ), καθώς θα τα χειρίζονται Τούρκοι εκπαιδευτές των Αλβανών οι οποίοι θα τοποθετηθούν μόνιμα στην χώρα.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη απειλή για την ελληνική στρατηγική ασφάλεια, ακόμα μεγαλύτερη και από την βάση των τουρκικών υποβρυχίων στο Δυρράχιο.

Η Αλβανία γίνεται η τρίτη βάση τουρκικών drones που περικυκλώνει την Ελλάδα μετά την Λιβύη και φυσικά, την ίδια την Τουρκία. Το τι μπορούν να κάνουν τα τουρκικά drones, δυστυχώς τα είδαμε στην Συρία, την Λιβύη και την Ουκρανία. Ακόμα και ο υπουργός Ν.Δένδιας πριν τρεις ημέρες στην Βουλή χαρακτήρισε την Τουρκία ως «πρωταθλήτρια των drones».

Να σημειώσουμε ότι η Ελλάδα δεν έχει, ούτε ΕΝΑ (!) μαχητικό, δηλαδή οπλισμένο, drone και φυσικά στερείται παντελώς δόγματος χρήσης τους…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας