Β.Ζελένσκι απέλυσε τον επικεφαλής της ουκρανικής ασφάλειας στο Χάρκοβο λόγω αποτυχίας

511
Β.Ζελένσκι απέλυσε τον επικεφαλής

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι απέλυσε τον επικεφαλής του παραρτήματος της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας – SBU, στην περιοχή του Χάρκοβο,  Ρομάν Ντουντίν, για «αποτυχίες τις πρώτες ημέρες της ρωσικής εισβολής».

Αυτό δήλωσε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που αναρτήθηκε στο κανάλι του στο Telegram.

«Και, αυτό που είναι πολύ σημαντικό τώρα, ο ένας με τον άλλον. Έχουν 100% συνεργασία. Ο στρατός, η αστυνομία, ο δήμαρχος του Χάρκοβο, η περιφερειακή κρατική διοίκηση – όλοι εργάζονται πραγματικά για τη νίκη και το κάνουν πολύ αποτελεσματικά. Δυστυχώς, αυτό δεν μπορεί να ειπωθεί για την τοπική ηγεσία της SBU», είπε ο πρόεδρος.

«Απέλυσα τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας στην περιοχή επειδή δεν εργάστηκε για να προστατεύσει την πόλη από τις πρώτες μέρες του πολέμου πλήρους κλίμακας, αλλά σκεφτόταν μόνο τον εαυτό μου προσωπικά. Οι αξιωματικοί επιβολής του νόμου θα πληροφορηθούν ποια είναι κίνητρα», είπε ο αρχηγός του κράτους, σύμφωνα με ιστοσελίδα του Χάρκοβο «Kharkiv Today».

Ο Ζελένσκι του καταλογίζει ότι δεν κατέστρεψε τα αρχεία της SBU, όταν με αιφνιδιαστική ενέργεια την τέταρτη ημέρα της επίθεσης Ρώσοι Spetsnaz πήραν τον έλεγχο του κεντρικού κτιρίου της SBU στο Χάρκοβο και αφού αφαίρεσαν όλο το αρχείο ανατίναξαν το κτίριο.

Τώρα έχουν στα χέρια τους όλους τους συνεργάτες του καθεστώτος Ζελένσκι και βέβαια, έπεται συνέχεια…

Όλα αυτά ενώ οι Ρώσοι ολοκληρώνουν την κατάληψη του Ντονμπάς και πλέον βρίσκονται τόσο από τα νότια, όσο και από τα ανατολικά σε απόσταση βολής πυροβόλου από την πόλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας