Β.Πούτιν-«Το 90% όλων των πληρωμών μεταξύ Ρωσίας-Κίνας πραγματοποιούνται σε ρούβλια-γιουάν»

691

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του από το Πεκίνο όπου πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη, τόνισε πως ήδη το 90% όλων των πληρωμών μεταξύ Ρωσικής Ομοσπονδίας και Κίνας πραγματοποιούνται σε ρούβλια και γιουάν.

Η μεταφορά πληρωμών σε εθνικά νομίσματα έδωσε ώθηση στην επέκταση των εμπορικών ροών, σημείωσε ο Ρώσος ηγέτης.

Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία και η Κίνα έχουν σχηματίσει ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο 80 μεγάλων κοινών επενδυτικών σχεδίων σε διάφορους τομείς.

Νωρίτερα, ο Σι συνεχάρη τον Πούτιν για την έναρξη της πέμπτης θητείας του ως προέδρου, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Κίνας.

Οι σχέσεις Κίνας-Ρωσίας «έγιναν ισχυρότερες με την πάροδο του χρόνου, άντεξαν στη δοκιμασία των διεθνών καταιγίδων και σύννεφων και έθεσαν ένα μοντέλο αμοιβαίου σεβασμού, ειλικρίνειας, αρμονίας και αμοιβαίου οφέλους», είπε ο Σι.

Ο Κινέζος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η σταθερή ανάπτυξη των σχέσεων δεν είναι μόνο προς το συμφέρον και των δύο χωρών, αλλά «συμβάλλει στην ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία στην περιοχή και στον κόσμο».

Ο Πούτιν είπε στον Σι ότι «η Μόσχα και το Πεκίνο έχουν πράγματι συσσωρεύσει μια σταθερή αποσκευή πρακτικής συνεργασίας», σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Επεσήμανε ότι η Κίνα είναι ο κύριος εταίρος της Ρωσίας στο εμπόριο και την οικονομία και εντόπισε την ενέργεια, τη βιομηχανία και τη γεωργία μεταξύ των προτεραιοτήτων για την εμβάθυνση της συνεργασίας.

Σε επόμενες συνομιλίες, ο Πούτιν είπε ότι ο εμπορικός τζίρος μεταξύ Ρωσίας και Κίνας αυξάνεται «παρά ορισμένες ενέργειες που στοχεύουν στον περιορισμό της ανάπτυξής μας», σύμφωνα με την Tass. Πρόσθεσε ότι το 90% όλων των διμερών πληρωμών έχει ήδη διευθετηθεί σε ρούβλια και γιουάν.

«Οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Κίνας δεν είναι ευκαιριακές και δεν στρέφονται εναντίον κανενός», φέρεται να είπε ο Πούτιν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας