Β.Πούτιν: “Η Ρωσία συνεχίζει τον αγώνα-150.000 επίστρατοι στο μέτωπο”

1217

«Πρώτα θα επιδιώξουμε να το πετύχουμε με ειρηνικά μέσα»

Σε δηλώσεις που έκανε την Τετάρτη (7/11) ο Ρώσος Βλαντίμιρ Πούτιν μετά από συνάντηση που είχε με μέλη του Συμβουλίου για την ανάπτυξη της κοινωνίας των πολιτών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τόνισε πως «η Δύση θεωρεί τη Ρωσία χώρα δεύτερης κατηγορίας, όμως η απάντηση που δίνουμε είναι η εξής: η Ρωσία θα συνεχίσει τον επίμονο αγώνα για τα εθνικά της συμφέροντα».

«Πρώτα θα επιδιώξουμε να το πετύχουμε με ειρηνικά μέσα, αλλά αν αυτό δεν πιάσει, τότε θα χρησιμοποιήσουμε όσα μέσα είναι διαθέσιμα» είπε ο Πούτιν.

«Όσον αφορά τους βομβαρδισμούς των οικισμών στο Ντονμπάς… Πράγματι, τα πλήγματα γίνονται από τους Ουκρανούς απευθείας σε κατοικημένες περιοχές, κανείς δεν μπορεί να μην το γνωρίζει αυτό… Όλος ο κόσμος κάνει σαν να μη συμβαίνει τίποτα και αυτό είναι τρομερό. Δεν μπορεί η Δύση να μην τα γνωρίζει αυτά» είπε αρχικά.

Και συνέχισε: «Τώρα πια έχουμε πειστεί πως οι δυτικές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων δημιουργήθηκαν όχι ως μέσο αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά κυρίως ως μέσο επιρροής στην εσωτερική πολιτικής της Ρωσίας και, κυρίως, άλλων χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης».

Για την επιστράτευση

«Από τους 300.000 κινητοποιημένους, μόνο 150.000 βρίσκονται στη ζώνη ειδικής επιχείρησης, εκ των οποίων οι 77.000 βρίσκονται σε μονάδες μάχης και οι υπόλοιποι βρίσκονται στη δεύτερη ή τρίτη γραμμή ή υποβάλλονται σε πρόσθετη εκπαίδευση.

Άλλοι 150.000 εξακολουθούν να βρίσκονται σε πεδία εκπαίδευσης και σε κέντρα εκπαίδευσης – αυτή είναι η λεγόμενη εφεδρεία μάχης».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας στο Συμβούλιο της Ρωσίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Μάλιστα ο ίδιος αποκρίθηκε πως δεν βγάζουν κανένα απολύτως νόημα τα σενάρια περί νέας επιστράτευσης.

«Υπό τις παρούσες συνθήκες δεν έχουν νόημα πρόσθετα μέτρα κινητοποίησης – δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο για το κράτος και το Υπουργείο Άμυνας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας