Τζ.Κόρμπιν: «Σταματήστε να στέλνετε όπλα στην Ουκρανία-Δεν θα φέρουν τη λύση»

896
Σταματήστε να στέλνετε όπλα στην Ουκρανία

Τη θέση ότι η Δύση πρέπει να τερματίσει την αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία εξέφρασε ο πρώην αρχηγός των Εργατικών στη Βρετανία, Τζέρεμι Κόρμπιν.

Η ροή όπλων δεν θα φέρει λύση, απλά θα παρατείνει τον πόλεμο, είπε ο Κόρμπιν σε τηλεοπτική συνέντευξη στο κανάλι Al Mayadeen στη Βηρυττό.

Ο Κόρμπιν εκτίμησε ακόμη, όπως σημειώνει ο Guardian, ότι η πολεμική αναμέτρηση θα κρατήσει για πολλά χρόνια.

«Θεωρώ απογοητευτικό ότι ελάχιστοι ηγέτες χρησιμοποιούν τη λέξη ‘ειρήνη’, πάντα μιλούν με τη γλώσσα του πολέμου», πρόσθεσε και είπε ότι ο πόλεμος είναι καταστροφικός για τους λαούς της Ρωσίας και της Ουκρανίας, αλλά και για την ασφάλεια και την ειρήνη όλου του κόσμου.

Επιπλέον κάλεσε τον ΟΗΕ να πάρει πρωτοβουλίες και να βγει στο επίκεντρο των προσπαθειών για την ειρήνευση. Ζήτησε ακόμη και την εμπλοκή και άλλων διεθνών οργανισμών όπως ο Αραβικός Σύνδεσμος ή η Αφρικανική Ένωση.

Ο Κόρμπιν σχολίασε ακόμη και τις ταραχώδεις σχέσεις του με το κόμμα του, μετά την αποπομπή του.

«Όλη μου τη ζωή ήμουν στο Εργατικό Κόμμα, μπήκαν στο κόμμα πριν καν κερδίσει η Αγγλία το Μουντιάλ το 1966. Ήμουν περήφανος που υπήρξα επικεφαλής του κόμματος, αλλά ο τρόπος που μου φέρθηκαν ήταν ντροπιαστικός», είπε.

Η αναφορά του πρώην ηγέτη των Εργατικών αφορά την κριτική σε βάρος του για αντισημιτικά σχόλια σε ό,τι αφορά την πολιτική του για τη Μέση Ανατολή και ειδικότερα τους Παλαιστίνιους. Πρακτικά αποπέμφθηκε από το κόμμα το 2020 και -αν δεν γίνει δεκτός ξανά- δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος στην περιφέρειά του με τους Εργατικούς, αν και θα μπορεί να κατέβει ως ανεξάρτητος.

Οσα είπε πάντως, συνεχίζει ο Guardian, μάλλον διεύρυναν το χάσμα με άλλα στελέχη του κόμματος. Η επίσημη θέση του κόμματος, όπως την εξέφρασε ο αρχηγός του Κέιρ Στάρμερ, είναι υπέρ της παροχής οπλισμού στην Ουκρανία και στρατιωτικής εκπαίδευσης για τον στρατό της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας