«Τυφλό» κτύπημα αντιποίνων στο Ντόνετσκ από τους Ουκρανούς με πύραυλο

878
«Τυφλό» κτύπημα αντιποίνων

Βροχή τα τυφλά χτυπήματα με δεκάδες αθώα θύματα στις πόλεις του Ντονμπάς – Σιωπή και κάλυψη από τη Δύση  

Η υποστηριζόμενη από τη Ρωσία διοίκηση της πόλης, ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή πως «τυφλό» κτύπημα αντιποίνων με πύραυλο από τις ουκρανικές δυνάμεις προκάλεσε ζημιές σε διοικητικό κτίριο στην πόλη του Ντονέτσκ.

Σύμφωνα με ανάρτησή της στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram, επλήγη η κύρια είσοδος του κτιρίου και ορισμένα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα εκεί κοντά υπέστησαν ζημιές.

Προς το παρόν δεν υπάρχει αντίδραση του Κιέβου όσον αφορά την είδηση αυτή.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή την πληροφορία αυτή.

Η πόλη του Ντονέτσκ βρίσκεται υπό τον έλεγχο της υποστηριζόμενης από τη Ρωσία αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ από το 2014.

Η Ρωσία προχώρησε τον περασμένο μήνα στην προσάρτηση των περιφερειών Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια της Ουκρανίας, στην μεταλύτερη επέκταση του ρωσικού εδάφους σε τουλάχιστον μισό αιώνα.

Η Μόσχα κήρυξε την ενσωμάτωση των ουκρανικών αυτών εδαφών μετά τη διεξαγωγή ψηφοφοριών που η ίδια χαρακτήρισε δημοψηφίσματα σε κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας.

Δυτικές κυβερνήσεις και το Κίεβο κατήγγειλαν ότι οι ψηφοφορίες αυτές παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, ήταν καταναγκαστικές και μη αντιπροσωπευτικές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας