Το Ιράν υπογράφει σύμβαση 110 εκατ.ευρώ για επισκευή διυλιστηρίου της Βενεζουέλας

591
Το Ιράν υπογράφει σύμβαση 110

Όπως μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA την Παρασκευή, η συμφωνία ακολούθησε τις διαπραγματεύσεις υπό την ηγεσία του Ιρανού υπουργού Πετρελαίου Τζαβάντ Οουτζί, ο οποίος ταξίδεψε στη Βενεζουέλα νωρίτερα αυτό το μήνα και συνάντησε τον Πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο.

Καθώς ο Οουτζί συναντούσε τον Μαδούρο και τον ομόλογό του, υπουργό Πετρελαίου στο Καράκας, δύο υπερδεξαμενόπλοια έφτασαν στα ύδατα της Βενεζουέλας, μεταφέροντας ιρανικό αργό και συμπύκνωμα. Το έθνος της Νότιας Αμερικής προσπαθεί να ενισχύσει τις εξαγωγές αργού πετρελαίου και την παραγωγή καυσίμων.

Ο Οουτζί συνοδευόταν από τον αναπληρωτή υπουργό του Ιράν και τον διευθύνοντα σύμβουλο της National Iranian Oil and Distribution Company (NIORDC), μητρική της National Iranian Oil Engineering and Construction Company, ανέφερε το IRNA.

Η σύμβαση περιλαμβάνει επισκευές, θέση σε λειτουργία και ολοκλήρωση του El Palito, δήλωσε ο Φαράντ Αχμαντί, διευθύνων σύμβουλος της NIORDC. Το διυλιστήριο λειτουργεί επί του παρόντος με περίπου το ήμισυ της δυναμικότητάς του μετά την επανεκκίνηση μιας μονάδας απόσταξης αργού στις αρχές του μήνα.

«Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από την Naftiran Intertrade Company», πρόσθεσε ο Αχμαντί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του IRNA. Το αργό πετρέλαιο για την τροφοδοσία του El Palito θα παρέχεται επίσης από τη Naftiran.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας