Της συνέσεως

1172

Στις συνετές “φωνές” που πληθαίνουν σε Ευρώπη και ΗΠΑ,ως προς την άνευ όρων στήριξη και υποστήριξη της Ουκρανίας στον πόλεμο,προσφάτως προσετέθη και αυτή του πρώην προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί. Η σύνεση,η φρόνηση και η λογική αργά αλλά σταθερά επανέρχονται παγκοσμίως και τούτο το φαινόμενο θα πολλαπλασιάζεται όσο ο πόλεμος διαρκεί,συνεισφέροντας ουσιαστικά ατην επαναφορά και στην εγκαθίδρυση της Ειρήνης,κυρίως στην Ευρώπη. Άλλωστε όσο ο πόλεμος συνεχίζεται,αυξάνει και η δυσαρέσκεια των Ευρωπαίων και Αμερικανών πολιτών,οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι υφίστανται στην καθημερινή τους ζωή,τις συνέπειες ενός πολέμου,στην διατήρηση του οποίου η Δύση έχει συμβάλλει καθοριστικώς με την στρατιωτική και την οικονομική της βοήθεια προς την Ουκρανία. Οι πολίτες δεν κατανοούν τους λόγους εκείνους για τους οποίους οι ίδιοι επωμίζονται το αντίτιμο ενός καλπάζοντος πληθωρισμού που τους οδηγεί στην ανέχεια και στην στέρηση,εγκαταλείποντας ουσιαστικά το σκάφος της ευημερίας. Σε συνέντευξή του στην “Le Journal du Dimanchen” ο Νικολά Σαρκοζί αμφισβήτησε πλήρως το δικαίωμα της Ευρωπαικής Επιτροπής να λαμβάνει οποιαδήποτε απόφαση για την Ουκρανία,καθώς αυτή κατά κύριο λόγο είναι διοικητικό όργανο της Ε.Ε. Επίσης ανέφερε ότι δεν είναι σαφές βάσει ποίου άρθρου των Ευρωπαικών συνθηκών η επικεφαλής της Επιτροπής,Ursula von der Leyen μπορεί να συμμετέχει στην λήψη αποφάσεων σε θέματα προμήθειας όπλων και εξωτερικής πολιτικής. Επίσης ανέφερε: ” Το μόνο πράγμα που ακούνε τώρα οι Ευρωπαίοι είναι όλα τα νέα δισεκατομμύρια για αγορές όπλων. Όλο και περισσότερα όπλα-περισσότεροι θάνατοι,περισσότερες στρατιωτικές ενέργειες. Χορεύουμε στην άκρη ενός ηφαιστείου. Η Ε.Ε. δίνει την εντύπωση μίας ένωσης που συνδέεται με τις Η.Π.Α. Η Ευρώπη και η Ρωσία είναι καταδικασμένες να διατηρήσουν σχέσεις ειρήνης και καλής γειτονίας. Εάν έχουμε επιτύχει την γαλλογερμανική συμφιλίωση,θα μπορέσουμε να συμφιλιώσουμε την Ευρώπη και τη Ρωσία”(www.olympia.gr 23-10-2022). Ο επίσης Γάλλος πολιτικός και πρώην ευρωβουλευτής Florian Filippo ανέφερε για την επικεφαλή της Ευρωπαικής Επιτροπής ως προς τις επιδοτήσεις της Ε.Ε. στην Ουκρανία: ” Η Ούρσουλα είναι τελείως τρελή! Κλειδώστε την! Ενάμιση δισεκατομμύριο τον μήνα για την Ουκρανία του Zelensky[….] που είναι 18 δισεκατομμύρια τον χρόνο,την στιγμή που η Ευρώπη αναγκάζεται να ζει σε συνθήκες ελλείμματος και ανεργίας”(www.eretikos.gr 23-10-2022).

Αυτού του είδους οι “φωνές”,ανεξάρτητες,λογικές και σοβαρές υπάρχουν επειδή μπορούν και βλέπουν την ωμή πραγματικότητα,που δεν είναι άλλη από το ότι οι πολίτες οδηγούνται στα σφαγεία των κρίσεων,προκειμένου να διατηρηθεί παγκοσμίως η έως τούδε ηγεμονία των οικονομικών συμφερόντων τα οποία ομού εξυπηρετούν αυτή την στιγμή ΝΑΤΟ-Η.Π.Α.-Ε.Ε. Η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχουν παγκόσμιοι παίκτες από τους οποίους,αυτά τα οικονομικά συμφέροντα απειλούνται και αμφισβητούνται και δικαίως καθώς η ισορροπία παγκοσμίως,όπως και η Ειρήνη, δεν επιτυγχάνονται από την απουσία του ” αντιπάλου δέους”. Σε διαφορετική περίπτωση η κυριαρχία μίας νέας αυτοκρατορίας δεν εγγυάται την ύπαρξη πολυφωνίας, εποικοδομητικούς διαλόγους,Ειρήνη και σταθερότητα. Αντιθέτως εγγυάται μόνιμες και συνεχείς εστίες εντάσεων,συγκρούσεων και εξαρτήσεων. Κάθε αυτοκρατορία καταστέλει την αυτοδιάθεση και επιβάλλει – δια παντός τρόπου- τα δικά της οικονομικά συμφέροντα.

Το πόσο πολύ επιθυμεί και επιδιώκει ο πρόεδρος της Ουκρανίας να μετατραπεί και τυπικώς αυτός ο πόλεμος σε Γ’ Παγκόσμιο,φαίνεται και από τις δηλώσεις του στα καναδικά δίκτυα CTV και CBC όπου κάλεσε την Δύση να χτυπήσει το κέντρο λήψεων αποφάσεων της Ρωσίας( Κρεμλίνο),σε περίπτωση που η Ρωσία χτυπήσει το προεδρικό μέγαρο της Ουκρανίας.(www.capital.gr 23-10-2022). Προφανώς και η Δύση στον πόλεμο στηρίζει πλουσιοπάροχα την Ουκρανία με κάθε μέσο,όχι φυσικά από αλτρουισμό-άλλωστε έχει αποδείξει Ιστορικά τον αλτρουισμό στις επεμβάσεις της παγκοσμίως- αλλά προκειμένου να διατηρήσει την οικονομική και στρατιωτική ηγεμονία της παγκοσμίως. Πρόκειται για αμφισβήτηση της πραγματικότητας εμπράκτως. Ο κόσμος εν μέσω Ιστορικών κύκλων μεταβάλλεται και αλλάζει.

” Σάκι ( Χέκτορ Χιού Μάνρο 1870-1916 <Κοινοβούλιο στην Κόλαση>. Μετάφραση: Ανδρέας Σπύρου

[….]Θα θέλατε βέβαια να δείτε το Κοινοβούλιο μας…>

– Έχετε Κοινοβούλιο στην Κόλαση; ρώτησε ο Μπιντερνταίηλ με κάποια έκπληξη.

-Πολύ πρόσφατα αποκτήσαμε. Εδώ,φυσικά,ανέκαθεν βασίλευε το χάος,αλλά ποτέ υπό κοινοβουλευτική διακυβέρνηση[….]

Ο βουλευτής του Κάτω Καμινιού εισηγείται μία πρόταση νόμου σύμφωνα με την οποία < αυτή η Βουλή θα διαμαρτυρηθεί με τη δέουσα αυστηρότητα στα νομοθετικά σώματα των χώρών της γης για την έκνομη και επιζήμια χρήση της λέξεως《σατανικός》,σε περιπτώσεις καθαρά ανθρωπίνων ατοπημάτων,χρήση που τείνει να δημιουργήσει ψευδή και επιβλαβή εντύπωση αναφορικώς προς τις περιοχές της Κολάσεως[….]

– Οι βουλευτές δεν υποχρεούνται να παρακολουθούν τις συζητήσεις,αν δεν το επιθυμούν,έσπευσε να εξηγήσει ο Σατανάς’ είναι ένα από τα πολυτιμότερα προνόμιά τους. Από την άλλη πλευρά,οι ψηφοφόροι είναι υποχρεωμένοι να ακούνε μέχρι τέλους όλους τους λόγους. Στο κάτω κάτω,στην Κόλαση είμαστε,δεν πρέπει να το ξεχνάτε αυτό.[….]

– Η πρόταση νόμου θα εγκριθεί;[….]

– Να εγκριθεί; Ασφαλώς όχι,είπε ο Σατανάς’ στο Κοινοβούλιο της Κολάσεως όλες οι προτάσεις νόμου υποχρεωτικά καταψηφίζονται.

-Στα επίγεια Κοινοβούλια του καιρού μας υπερψηφίζονται σχεδόν τα πάντα[….]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας