Θυσιάστηκαν 7.000 Ουκρανοί: Ξεκίνησε μαζική παράδοση

1779
Ξεκίνησε μαζική παράδοση

Νέα διπλή τραγωδία συγκλονίζει τον ουκρανικό Στρατό μετά το Azovstal της Μαριούπολης. Χιλιάδες νεκροί, αιχμάλωτοι, τραυματίες και το δράμα δεν έχει τέλος.

Στην ουκρανική στρατιωτική ηγεσία έχουν δημιουργηθεί θυελλώδεις αντιδράσεις καθώς πολλοί κατηγορούν τον Β.Ζελένσκι πως θυσίασε 7.000 στρατιώτες σε Lysychansk και Severodonetsk για λόγους… προπαγάνδας. Ποτέ δεν έφτασε η απαιτούμενη βοήθεια και, φυσικά, δεν υπήρξε έγκαιρος απεγκλωβισμός δυνάμεων.

Τις επόμενες ώρες πρέπει να αναμένουμε νέα καρατόμηση Αξιωματικών και Διοικητών για το φιάσκο του Λουγκάνσκ.

Στην περιοχή συντελείται η δεύτερη μεγαλύτερη μέχρι τώρα μαζική παράδοση ουκρανικών δυνάμεων. 

Φαίνεται πως η ουκρανική Διοίκηση δεν είπε την αλήθεια περί “επιτυχημένης” αποχώρησης των 2.000 στρατιωτών από τον “θύλακα” “Gorskoe-Zolote”.

Oι Ρώσοι αναφέρουν πως οι 2.000 στρατιώτες είναι εγκλωβισμένοι, 1.000 έχουν σκοτωθεί και 800 έχουν ήδη παραδοθεί.

Όσοι δεν παραδίδονται προσπαθούν από το Severodonetsk να διαφύγουν με βάρκες.

Τίτλοι τέλους για την 81η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία

Η ρωσική Αεροπορία βομβάρδισε την γέφυρα, πάνω από τις σιδηροδρομικές γραμμές στο Lysychansk επί τους οδικού άξονα Bakhmut – Lysychansk  αποκόπτοντας την έξοδο από την περιοχή.

Οι ουκρανικές δυνάμεις προσπάθησαν να αποχωρήσουν από την περιοχή. Ακολούθησε χάος με ολέθριες συνέπειες. Ξεκίνησε μπαράζ MLRS, πυροβολικού, αεροσκαφών. Μεγάλη ουκρανική στρατιωτική φάλαγγα προσπάθησε να διαφύγει από το Lysychansk  προς το Bakhmut. Δεν απέμεινε τίποτα.

Οι Ρώσοι είχαν εντοπίσει έγκαιρα με UAV την ουκρανική κίνηση.

Σύμφωνα με ρωσικές στρατιωτικές πηγές, η 81η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία καταστράφηκε έχοντας απώλειες  90%, στην προσπάθειά της να φύγει από το Lysychansk επί του οδικού άξονα Bakhmut- Lysychansk .

Είναι η Ταξιαρχία που ανέφερε σήμερα το πρωί το WarNews247. Παράλληλα οι Ρώσοι κατέστρεψαν το διοικητήριο της 80ης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Lysychansk με κατευθυνόμενες οβίδες πυροβολικού Krasnopol.

Ποιες ουκρανικές δυνάμεις είναι εγκλωβισμένες- 2.000 Ουκρανοί στρατιώτες και ξένοι μισθοφόροι

Το ρωσικό ΥΠΑΜ ανέφερε στην ανακοίνωση του:

“Ως αποτέλεσμα επιτυχών επιθετικών επιχειρήσεων στην κατεύθυνση του Λουγκάνσκ, οι οικισμοί Loskutovka, Podlesnoye, Mirnaya Dolina, Shchebkarier, Vrubovka, Nyrkovo, Nikolaevka, Novoivanovka, Ustinovka και Rai-Aleksandrovka απελευθερώθηκαν σε πέντε ημέρες.

Στην περιοχή των οικισμών Gorskoe και Zolote, μια ομάδα ουκρανικών στρατευμάτων αποκλείστηκε πλήρως.

Είναι περικυκλωμένες οι ακόλουθες δυνάμεις:

το 3ο μηχανοποιημένο Τάγμα της 24ης μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας, το 15ο Τάγμα ορεινής επίθεσης της 128ης Ταξιαρχίας, το 42ο μηχανοκίνητο Τάγμα πεζικού της 570ης μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας και το Τάγμα της 101ης ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας, καθώς και μια ομάδα πυροβολικού της 57ης μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας πεζικού, ο σχηματισμός του ναζιστικού «Δεξιού Τομέα»  και ένα απόσπασμα ξένων μισθοφόρων.

Συνολικά, έως και δύο χιλιάδες άνθρωποι είναι τώρα αποκλεισμένοι στο Gorsky: περίπου 1.800 στρατιωτικοί, 120 Ναζί του δεξιού τομέα, έως και 80 ξένοι μισθοφόροι, καθώς και περισσότερες από 40 μονάδες τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης και περίπου 80 όπλα και όλμοι.

Μόνο το τελευταίο 24ωρο, 41 στρατιώτες στην περιοχή αυτή εγκατέλειψαν την αντίσταση και παραδόθηκαν οικειοθελώς.

Σύμφωνα με τους κρατούμενους, η περικυκλωμένη ουκρανική ομάδα είναι εξαντλημένη.

Η στελέχωση των μονάδων με προσωπικό είναι μικρότερη από 40%.

Δείτε χάρτες

Image

Image

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας