Τεντόγλου: Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου – Η απονομή του χρυσού μεταλλίου

1837

Το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου για δεύτερη σερί χρονιά κατέκτησε ο μεγάλος Μίλτος Τεντόγλου

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου του παγκοσμίου της Γλασκώβης ανέβηκε ο Μίλτος Τεντόγλου, κατά την απονομή που έγινε το βράδυ του Σαββάτου (2/3). Αυτό ήταν και το δέκατο χρυσό μετάλλιο της καριέρας του Έλληνα αθλητή και το δεύτερο συνεχόμενο στο παγκόσμιο κλειστού στίβου.

Η απονομή του μεταλλίου πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά τον μεγάλο τελικό με τον Μίλτο Τεντόγλου να αποθεώνεται από Έλληνες και ξένους αθλητές και θεατές.

 

«Δύσκολος ο πρωινός τελικός»

«Ήθελα να κάνω μια επίδοση από αυτές που μου αρέσουν, αλλά ο πρωινός τελικός ήταν πολύ δύσκολος για εμένα. Σε κάποιους μπορεί να αρέσει. Δυσκολεύτηκα πολύ αν και έχω προσπαθήσει τις τελευταίες ημέρες να κοιμάμαι νωρίς, να ξυπνάω νωρίς και πάλι ήταν δύσκολο», δήλωσε στην ΕΡΤ, μετά την απονομή του χρυσού μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης ο Μίλτος Τεντόγλου.

«Το σώμα μου δεν δούλευε όπως θα ήθελα, για να κάνω αυτά που ήθελα. Δεν με ενοχλεί, δηλαδή και να έχανα, δεν θα με ενοχλούσε γιατί είναι παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού αλλά εγώ έχω τα μάτια μου στραμμένα πιο πολύ στο ανοιχτό», τόνισε.

«Ο κλειστός μου πήγε εντάξει, νιώθω καλά και συνεχίζουμε», πρόσθεσε.

«Βόμβα» για αποχώρηση από το μήκος

Ο Μίλτος Τεντόγλου νωρίτερα σχολίασε τον αγώνα του αλλά και την αλλαγή που σχεδιάζει η παγκόσμια ομοσπονδία με την αφαίρεση της βαλβίδας, μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ.

«Δεν με ενδιέφερε η νίκη, αλλά η επίδοση κι αυτή την βγήκε. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αγωνιστήκαμε το πρωί. Χθες, για παράδειγμα δεν υπήρχε στο πρόγραμμα κανένα οριζόντιο άλμα», τόνισε ο Μίλτος Τεντόγλου μετά τη λήξη του αγώνα.

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θέλουν να μετρούν τα άλματα από το σημείο που πηδάμε. Έτσι το αγώνισμα χάνει τη δυσκολία του. Όλοι μπορούν να πηδήξουν απλά μήκος, αλλά η προσέγγιση και το πάτημα είναι το δύσκολο κομμάτι και αυτό θέλουν να τον αφαιρέσουν», πρόσθεσε για να καταλήξει πως, «αν περάσει αυτή η αλλαγή, θα σταματήσω το μήκος και θα κάνω τριπλούν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας