Συντριπτικό «ναι» της ΕΔΕΚ στον Χριστοδουλίδη ως πρόεδρο Κύπρου

716
Συντριπτικό «ναι» της ΕΔΕΚ στον

Τη στήριξη της υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη για τις Προεδρικές Εκλογές 2023 αποφάσισε η ΕΔΕΚ.

Πριν από λίγο το Συνέδριο Αντιπροσώπων που συγκάλεσε ο Μαρίνος Σιζόπουλος έκανε αποδεκτή στην συντριπτική του πλειοψηφία την εισήγηση του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος για στήριξη στον Νίκο Χριστοδουλίδη στις Προεδρικές Εκλογές 2023.

Σύμφωνα με τις καταμετρήσεις των ψήφων των Αντιπροσώπων:

Κατά της υποψηφιότητας του κ. Χριστοδουλίδη τάχθηκαν 35 άτομα.

Λευκά: 11

Άκυρα: 1

Ναι: 480 (91% των ψήφων)

Στο Συνέδριο Αντιπροσώπων ψήφισαν συνολικά 527 Εδεκίτες.

Σιζόπουλος: Η συνείδησή μας πρέπει να είναι καθαρή, η αποτυχία μας δεν θα είναι αποτέλεσμα καιροσκοπισμού

Στην ομιλία του ενώπιον του Παγκύπριου Συνεδρίου ο πρόεδρος του κόμματος Μαρίνος Σιζόπουλος ζήτησε όπως το συνέδριο εξουσιοδοτήσει την ηγεσία να προχωρήσει άμεσα σε ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων με τον κ. Χριστοδουλίδη, ώστε να ολοκληρωθούν στη βάση της αμοιβαιότητας, του αλληλοσεβασμού και της εποικοδομητικής συνέργειας, οι συγκλίσεις σε πολιτικές θέσεις και η κατοχύρωση της θεσμικής πτυχής της συνεργασίας.

Αιτιολογώντας την απόφαση του ΠΓ του κόμματος, ο κ. Σιζόπουλος είπε πως «με βάση τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει επιλογή που να μην έχει μειονεκτήματα. Γι’ αυτό πρέπει να καταγραφούν οι επιλογές, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της καθεμιάς και στη βάση ψυχρής και ορθολογικής αξιολόγησης να ληφθεί η τελική απόφαση».

«Με την ολοκλήρωση του προεκλογικού σκηνικού στη βάση των σημερινών δεδομένων, των υποψηφιοτήτων, των συνεργασιών που έχουν ανακοινωθεί, η καλύτερη επιλογή είναι η στήριξη της υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη», είπε.

Όπως είπε, μπορεί η απόφαση αυτή να πετύχει, μπορεί και να αποτύχει. «Όμως η συνείδησή μας πρέπει να είναι καθαρή, η αποτυχία μας δεν θα είναι αποτέλεσμα καιροσκοπισμού, αλλά πιθανών παραγόντων που δεν ελέγχονται, οι οποίοι μπορεί να καθορίσουν και το τελικό αποτέλεσμα» συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε ακόμα πως η συμμετοχή στην Κυβέρνηση δεν είναι αυτοσκοπός για την ΕΔΕΚ προσθέτοντας πως είναι υποχρέωση προς την πατρίδα και τον λαό: «Αποδείξαμε ότι οι θέσεις μας είναι ρεαλιστικές, αξιόπιστες και εάν κάποιες από αυτές υιοθετούντο, από τους εκάστοτε κυβερνώντες, η κατάσταση για την πατρίδα μας θα ήταν πολύ καλύτερη τόσο πολιτικά, όσο οικονομικά και κοινωνικά».

Σύμφωνα με τον κ. Σιζόπουλο, σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε απαιτείται πραγματική αλλαγή, αλλαγή νοοτροπίας, αναβάθμιση των θεσμών και η διακυβέρνηση να έχει ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα. «Όπως απόδειξε το πρόσφατο παρελθόν, η εναλλαγή προσώπων στην εξουσία δεν οδηγεί σε ουσιαστική αλλαγή, αλλά σε ανακύκλωση και επανάληψη», πρόσθεσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας