Συνετρίβη από τους Ρώσους η ουκρανική επίθεση στην Ζαπορίζια

1305

Οι Ρώσοι τους οδήγησαν σε παγίδα

Οι Ρώσοι συνέτριψαν τη κεραυνοβόλο επίθεση των Ουκρανών οι οποίοι στην αρχή φάνηκαν ότι  κατάφεραν να διατρήσουν την ρωσική άμυνα στην επαρχία της Ζαπορίζια και να προχωρήσουν προς την πόλη Pologovsky με στόχο να φτάσουν στην Μελιτόπολη.

Αυτό όμως που έγινε στην πραγματικότητα ήταν οι Ρώσοι να τους επιτρέψουν να εισχωρήσουν σε έναν στενό «διάδρομο» και να χτυπήσουν την ουκρανική δύναμη και από τις δύο πλευρές με πυροβολικό και με επιθετικά ελικόπτερα Ka-52, ενώ επιχείρησαν και μαχητικά κρούσης Su-24.

Οι Ουκρανοί αναγκάστηκαν έχοντας υποστεί βαριές απώλειες να επιστρέψουν πίσω στις αρχικές τους θέσεις εφόδου, πέρα από τις «γκρίζες ζώνες» (no man’ s land) στην Ζαπορίζια.

Χθες οι Ουκρανοί με βομβαρδισμούς από αμερικανικά ρυμουλκούμενα Μ777, ιταλικά MH77 και γερμανικά αυτοκινούμενα πυροβόλα Μ109Α3 φαίνονταν να είχαν κονιορτοποιήσει τις πρώτες ρωσικές οχυρώσεις και ότι είχαν διαπεράσει και την δεύτερη ρωσική γραμμή άμυνας, αλλά στην πραγματικότητα επρόκειτο για μία παραπλανητική ενέργεια.

Πάντως όπως και να έχει η  Μελιτόπολη αποτελεί βασικό στόχο των Ουκρανών καθώς θέλουν να πετύχουν την αποκοπή του διαδρόμου μεταξύ Μαριούπολης και Κριμαίας.
Η χθεσινή επίθεση ήταν αναγνωριστική καθώς οι Ουκρανοί αναζητούν τα αδύνατα σημεία της ρωσικής διάταξης δυνάμεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας