Π.Φιλιππίδης: Ένοχος για τις δύο απόπειρες, αθώος λόγω αμφιβολιών για βιασμό

473

Το δικαστήριο υιοθέτησε πλήρως την εισαγγελική πρόταση.

Αθώος λόγω αμφιβολιών για  βιασμό κατ’ εξακολούθηση αλλά ένοχος για δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος δύο γυναικών κηρύχτηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο Πέτρος Φιλιππίδης.

H απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη.

Το δικαστήριο υιοθέτησε πλήρως την εισαγγελική πρόταση κι έκρινε ένοχο τον Πέτρο Φιλιππίδη για τις δύο απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014 , ενώ τον αθώωσε λόγω αμφιβολιών για τον βιασμό κατ’ εξακολούθηση σε βάρος μιας γυναίκας. Όπως είχε πει η εισαγγελέας, το δικαστήριο δεν μπορεί να καταδικάσει με «μπορεί και ίσως. Αδυνατώ να καταλήξω στο τι έχει γίνει» είχε πει ζητώντας την αθώωση του Φιλιππίδη.

Για τις δύο απόπειρες η εισαγγελέας στην αγόρευσή της κατέρριψε τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ηθοποιού λέγοντας ότι ο Φιλιππίδης είχε εξουσιαστική συμπεριφορά και καταχράστηκε την εξουσιαστική θέση του. Η εισαγγελέας δεν δέχτηκε ότι επρόκειτο για συναίνεση και ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος.

Οι συνήγοροί του ζήτησαν να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου και καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

«Έχετε ηθική και νομική υποχρέωση αναγνώρισης ενός ελαφρυντικού και να επιβάλετε μια ποινή πλημμεληματικού χαρακτήρα» είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, απευθυνόμενος προς τους δικαστές.

Σε λίγη ώρα αναμένεται η πρόταση της εισαγγελέως και η απόφαση του δικαστηρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας