Σύμβουλος Ζελένσκι προς λαό: “Ετοιμαστείτε για εκκενώσεις-Έχουμε μεγάλες απώλειες-Τα πράγματα χειροτερεύουν

1274
Σύμβουλος Ζελένσκι προς λαό

Η κοινωνία διασπάται!

Παραδοχή ήττας από τον σύμβουλο του Β.Ζελένσκι, Arestovich, ο οποίος μίλησε για μια πολύ δύσκολη και δραματική κατάσταση στο Ντονμπάς η οποία θα επιδεινωθεί περαιτέρω καθώς ο Στρατός έχει βαριές απώλειες.

Πρόκειται για στροφή 180 μοιρών από τον σύμβουλο του Β.Ζελένσκι καθώς μέχρι πριν λίγες ημέρες μιλούσε για ουκρανική προέλαση. Τώρα φαίνεται να προετοιμάζει τον ουκρανικό λαό για τα χειρότερα.

Σύμβουλος Ζελένσκι: Σε ένα μήνα τελειώσαμε!

“Τώρα βρισκόμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση. Και αυτή η κατάσταση θα χειροτερέψει” είπε ο σύμβουλος του Β.Ζελένσκι, Arestovich.

Και πρόσθεσε:

“Είναι πιθανές μεγάλες απώλειες.

Έχουμε έναν δύσκολο μήνα μπροστά μας. Αυτή είναι η κατάθλιψη, που σε ορισμένα σημεία μπορεί να φτάσει σε πανικό και αμοιβαίες κατηγορίες στην κοινωνία.

Δυσάρεστη κατάσταση. Γιατί τώρα έχουμε χάσει από τον ρωσικό στρατό όσον αφορά τον ρυθμό. Η ρωσική πλευρά κατάφερε να συγκεντρώσει εφεδρείες πριν από εμάς.

Το κάνουν πολύ γρήγορα: χρησιμοποίησαν όλες τις δυνατές δυνάμεις και μέσα ενός συγκεντρωτικού κράτους.

Και τώρα υστερούμε, γεγονός που κάνει την κατάσταση στο μέτωπο εξαιρετικά δύσκολη. Καθιστά δυνατή την επιστροφή του ρωσικού στρατού στα βόρεια της χώρας μας, αυξάνει την πίεση κατά μήκος της γραμμής Χερσώνας-Ζαπορίζιε», είπε ο Arestovich.

“Ισχυρή διάσπαση στην ουκρανική κοινωνία”

Όλα αυτά συμβαίνουν με φόντο «μια πολύ ισχυρή διάσπαση στην ουκρανική κοινωνία, που προκαλείται από την κούραση του πολέμου, πολλές διεκδικήσεις μεταξύ τους».

«Οι άνθρωποι άρχισαν να επιτίθενται ο ένας στον άλλον, με υστερία και κατηγορίες… Και ας φανταστούμε ότι η πτώση του Σεβεροντόνετσκ συμβαίνει, καθώς η ομάδα μας περικυκλώνεται. Τι θα ξεκινήσει στην κοινωνία μας; ρώτησε ρητορικά ο Αρέστοβιτς.

Περικυκλώσεις, εγκατάλειψη οικισμών και βαριές απώλειες

«Στο μεταξύ, η κατάσταση στο μέτωπο θα επιδεινωθεί. Πιθανές περικυκλώσεις και εγκατάλειψη οικισμών και βαριές απώλειες…

Βρισκόμαστε σε έναν πολύ δύσκολο μήνα κατάθλιψης, που μερικές φορές φθάνει στον πανικό, αμοιβαίες βαριές κατηγορίες που κάποιες δυνάμεις θα προσπαθήσουν να μεταφέρουν στο πολιτικό μέτωπο, «Πιστεύει ο Αρέστοβιτς.

Προέβλεψε ότι «αυτή η φάση θα διαρκέσει ενάμιση μήνα, μέχρι να φτάσει η δυτική βοήθεια από το Lend-Lease».

Εν τω μεταξύ, ένας άλλος σύμβουλος, αυτή τη φορά ο επικεφαλής του γραφείου του Zelensky, Mikhail Podolyak, κατηγορεί την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι «επέβαλε την παράδοση μέρους των ουκρανικών εδαφών στην Ουκρανία». Σύμφωνα με τον Podolyak, ο οποίος ήταν μέλος της ουκρανικής ομάδας διαπραγματεύσεων στη Λευκορωσία και την Τουρκία, «σήμερα προσφέρεται στην Ουκρανία να δώσει στη Ρωσία την ανατολή και το νότο, ώστε οι εχθροπραξίες να σταματήσουν και η Ευρώπη να επιστρέψει στη ζώνη άνεσης». Ο Podolyak πρόσθεσε ότι αυτή η συμβουλή ακούστηκε από το Κίεβο, αλλά «προτίμησε τη βοήθεια με όπλα”.

“Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη”

Από το βράδυ της 25ης Μαΐου, η Ουκρανία ελέγχει μόνο το 5% της επικράτειας της περιοχής του Λουχάνσκ.

Αυτό ανακοίνωσε ο επικεφαλής της «περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης» του Λουχάνσκ Σεργκέι Γκαϊντάι.

«Η κατάσταση στο Ντονμπάς είναι πολύ άσχημη. Οι βομβαρδισμοί δεν σταματούν. Οι Ρώσοι κατάφεραν χθες να στήσουν τα σημεία ελέγχου τους στον αυτοκινητόδρομο Lisichansk-Bakhmut.

Όμως σήμερα ο δρόμος δεν είναι αποκλεισμένος και παραδίδονται ανθρωπιστικές προμήθειες. Δεν υπάρχει φυσικό αέριο στην περιοχή, επομένως το ψήσιμο του ψωμιού έχει σταματήσει. Αλλά θα υπάρχει ακόμα ψωμί», είπε ο Gaidai.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας