Συγκλονιστικό βίντεο-Ουκρανοί καταστρέφουν… ουκρανικά άρματα για να μην αιχμαλωτιστούν από Ρώσους!

1864

Συγκλονιστικό βίντεο με την «φίλια» καταστροφή ενός ουκρανικού άρματος μάχης, γερμανικής κατασκευής Leopard-2A6 κι ενός TOMA αμερικανικής κατασκευής M2 Bradley, την ώρα που εγκαταλείπεται η Αβντιίβκα από τις ουκρανικές δυνάμεις, προκειμένου να μην πέσουν άθικτα στα χέρια των Ρώσων που προελαύνουν (αν και ήδη οι Ρώσοι έχουν καταλάβει άθικτα τουλάχιστον 8 LEO2A6 και M2 Bradley, από τις 4 Ιουνίου 2023 που ξεκίνησε η ουκρανική αντεπίθεση).

H καταστροφή τους γίνεται από ένα άλλο Μ2 Bradley το οποίο βάλλει από κοντινή απόσταση στα πλευρά του άλλου Μ2 και στην πίσω πλευρά του LEO2A6, καθώς τα βλήματα APFSDS των 25 χλστ. των οχημάτων (60 από τα οποία θα παραλάβει ο Ελληνικός Στρατός βάσει της επιστολής Α.Μπλίνκεν) δεν μπορούν να διατρήσουν τον εμπρόσθιο θώρακα των γερμανικών αρμάτων.

Το βίντεο βρέθηκε στο ουκρανικό στρατηγείο της Αβντιίβκα που καταλήφθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις μέσα σε υπολογιστή και είχε σταλεί στο Κίεβο για να πιστοποιήσει την εκτέλεση της εντολής της καταστροφής των οχημάτων. 

Κάπως έτσι άδοξα τελειώνει η καριέρα των γερμανικών και αμερικανικών τεθωρακισμένων στο ανατολικό μέτωπο και σίγουρα θυμίζει ανάλογες σκηνές από το Βιετνάμ και το Αφγανιστάν όπου οι Αμερικανοί κατέστρεφαν το πολεμικό υλικό τους μετά τις ήττες τους από τους Βορειοβιετναμέζους και τους Ταλιμπάν αντίστοιχα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας