Συγκέντρωση στη Βουλή από επαγγελματίες και αυτοκινητιστές ΤΑΞΙ–Να αποσυρθεί το φορολογικό νομοσχέδιο

666

Συγκέντρωση στην Βουλή πραγματοποιούν επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι που με πορεία από την Σταδίου έφτασαν στο Σύνταγμα, ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης.

Νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοραή, μετά από κάλεσμα της ΟΒΣΑ.

«Οι επαγγελματίες έχουμε φωνή, αυτό το νομοσχέδιο να αποσυρθεί»«Αυτό το νομοσχέδιο, αυτή η πολιτική των μονοπωλίων είναι εντολή»«Αφορολόγητο η απαίτησή μας δε θα παζαρεψουμε άλλο τη ζωή μας», είναι μερικά από τα συνθήματα που φωνάζουν.

Συμμετέχουν επαγγελματίες, έμποροι, βιοτέχνες, αυτοαπασχολούμενοι και μισθωτοί δικηγόροι, μηχανικοί, φοροτεχνικοί. Στο Σύνταγμα και τη Βουλή και οι ταξιτζήδες που ξεκίνησαν από τα γραφεία του ΣΑΤΑ.

Στην διάρκεια της συγκέντρωσης στην Βουλή έγιναν χαιρετισμοί. Συγκεκριμένα χαιρετισμούς απηύθυναν ο Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, ο Δημήτρης Βερβεσός, πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων και του ΔΣΑ, ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ο Θανάσης Δεβλιώτης, πρόεδρος της Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, ο Νίκος Ανδρεδάκης, α’ αντιπρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου, ο Θύμιος Λυμπερόπουλος, πρόεδρος του ΣΑΤΑ, ο Γιώργος Ρούσκας, πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων και ο Μανώλης Μανωλαράκης, από τον Σύλλογο Διαιτολόγων – Διατροφολόγων.

«Έστω και την ύστατη ώρα η κυβέρνηση να πάρει πίσω αυτό το φορολογικό έκτρωμα. Το επόμενο διήμερο θα κριθούμε όλοι οι φορείς αν θα μπορέσουμε να κλιμακώσουμε τον αγώνα», τόνισε ο Θανάσης Καλαμπαλίκης, πρόεδρος της ΟΒΣΑ. «Η λύση είναι ο ανυποχώρητος συλλογικός αγώνας όλων των επαγγελματιών», σημείωσε.

Στον χαιρετισμό του συνόψισε τα βάρη που έχουν φορτωθεί στις πλάτες των αυτοαπασχολούμενων. «Χρόνια τώρα ματώνουμε. Φτάνει πια. Να πάνε να τα πάρουν από τους εφοπλιστές, τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες», διαμήνυσε. Μετέφερε τις δίκαιες απαιτήσεις Ομοσπονδιών, Ενώσεων και Σωματείων για αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, ακατάσχετο λογαριασμό.

Γ. Στεφανάκης: «Με μια φωνή να μην περάσει αυτό το φορολογικό έκτρωμα»

«Όλοι κρινόμαστε στην κλιμάκωση του αγώνα. Με μια φωνή να μην περάσει αυτό το φορολογικό έκτρωμα», κατέληξε. «Είμαστε μαζί σας. Ξέρουμε ότι ο αγώνας αυτός είναι δίκαιος. Και το ξέρουμε γιατί κι εμείς πληρώνουμε από την τσέπη μας τους νόμους, τους αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς, τους άδικους φόρους», είπε ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου  Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής. Κάλεσε στη δημιουργία μιας μεγάλης συμμαχίας εργαζομένων και επαγγελματιών ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, για τη διεκδίκηση αιτημάτων για την προστασία του εισοδήματος και της ζωής του λαού. «Στις 15 του Δεκέμβρη να είμαστε εδώ ξανά, να διαδηλώσουμε ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό», κατέληξε.

ΠΗΓΗ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας